PSD a ÎNGROPAT certificatul de vaccinare obligatoriu la locul de muncă. Ciolacu: „E foarte bine că am venit la guvernare…”

Certificatul verde la locul de muncă are șanse minime să fie introdus în România, lasă de înțeles Marcel Ciolacu, președinte al PSD. Șeful Camerei Deputaților a explicat că între PSD, PNL și UDMR încă nu există un consens la certificatul verde pentru orice activitate, iar PSD nu este de acord nici măcar cu vaccinarea obligatorie a medicilor.

Domnul ministru Rafila a venit cu o noua abordare, științifică, nu cu o abordare dură. O propunere legislativă, StopCovid, fundamentată științific, în momentul în care se mărește rata, ca să stopăm, mai ales la ATI. Nu s-a ajuns la forma cea mai bună, trebuie să vedem cât de constituțional este. Am vorbit și despre mijloacele de transport în comun, câte persoane pot merge, ca să nu fie înghesuială. Este evident că valul nu îl putem stopa. Nu cred că trebuie să punem presiune pe români, ca să se vaccineze. Sunt multe alte măsuri pe care le putem lua și preveni. În acest moment nu am ajuns la un consens în coaliție pentru certificatul verde, nici cu obligarea medicilor de a se vaccina. Cred că e cam târziu să vii cu măsuri printr-un act legislativ. Nu știu când am mai avea timp să intervenim pentru acest val 5. Certificatul verde există. Sunt alte măsuri, nu cred că se va ajunge la lockdown.”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Liderul social-democrat a punctat că nu va exista o discuție pe modificarea Constituției din cauza actualei situații epidemiologice naționale și mondiale. 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, la Antena 3, că social-democrații și-au arătat „forța politică” și „responsabilitatea” prin intrarea la guvernare.

„Va fi un an greu. Prin determinare cred că îl vom depăși cu bine. Coaliția s-a dovedit eficientă, în două săptămâni am avut un buget predictibil și este important pentru stabilitatea macroeconomică să ai bugetul până la 1 ianuarie. Nu am ținut cont de sondajele de opinie, de anumite previziuni că va scadea PSD, că ce greșeală face, ne-am asumat intrarea la guvernare și cred că am făcut bine, ne-am arătat și forța politică și faptul că suntem un partid responsabil. Ce este greu e faptul că PSD și-a asumat ministerele cele mai complicate, cum e Ministerul Sănătății. Nu e depășită pandemia, cum au spus unii că am învins pandemia. Văd o schimbare totală de abordare, promisă de PSD. Acum prin vocea dlui doctor Rafila. Să știți că venirea PSD la guvernare a reprezentat și o stabilitate politică evidentă, și o speranță, dar cel mai greu e să recâștigi încrederea românilor. Sunt foarte multe lucruri ratate în ultimii doi ani, inclusiv vaccinarea, bâlbele din valul 1 și 2. Sperăm că acele momente să fie depășite”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, la Antena 3, legat de faptul că unii liberali îi critică pe social-democrați, că dacă PNL vrea o coaliție de tipul celei cu USR, PSD-ul nu intră într-un asemenea joc și iese de la guvernare.

PSD nu se cramponeazp de această guvernare, putem ieși. Eu nu voi intra, alături de colegii mei, într-o astfel de abordare într-o coaliție, într-o abordare care a funcționat în coaliția PNL cu USR. Dacă își doresc o astfel de abordare, PSD își vede de drumul lui, ne întoarcem la votul românilor (…) Nu cred că ne permitem să ducem spre un joc politic și să încercăm iar să măsurăm partidele după sondaje și anumite șmecherii. Eu nu intru în acest joc, vreau să fiu foarte bine înțeles”, a afirmat Ciolacu.

Am o relaționare corectă cu premierul Ciucă, abordăm subiectele importante împreună, cum e acum criza energetică”, a adăugat liderul PSD.

Marcel Ciolacu spune că nu a fost consultat de Klaus Iohannis pe tema situației din coaliție, dar a precizat că președintele poate discuta cu miniștrii PSD și chiar și cu el atunci când apar diverse situații în care trebuie o colaborare și consultare reciprocă.

„Nu am avut consultări cu Klaus Iohannis legate de coaliție. Cred că prim-ministrul trebuie să discute. Eu și PSD nu avem un parteneriat cu președintele. Miniștrii pot fi consultați, și eu, ca președinte al Camerei.”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, la Antena 3, că este nevoie de o discuție în coaliția pentru simplificare procedurii de plafonare a prețului la facturi și gaze. Ciolacu a menționat că propunerea PSD ar putea fi realizată fie prin OUG, fie prin convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară. Liderul PSD a spus că nu doar pentru consumatorii casnici este nevoie de modificări, dar „nici companiile românești nu mai sunt competitive la aceste prețuri”.

Trebuie discutat în coaliție, inclusiv cu ministrul Energiei, și trebuie găsită altă modalitate mai ușoară pentru companii și populație”, a adăugat Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.