PSD a DEPUS moțiunea de cenzură. Grindeanu: „70% dintre români spun că țara merge într-o direcție greșită. Să-l trimitem pe premier în lanul cu lavandă”

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat miercuri că a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu. „Guvernul este un dezastru”, a spus fostul premier. Moțiunea va fi votată probabil săptămâna viitoare, a mai spus social-democratul.

„Guvernul actual este un dezastru pentru români și pentru firmele românești. PNRR este un dezastru. Au fost înghețate pensiile, au fost înghețate salariile, au fost înghețate alocațiile, iar în PNRR vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani mulți pentru clientela lor politică. Românii au sărăcit. Doar în mintea premierului Cîțu românii o duc mai bine. Aproape s-au dublat facturile la energie, prețul la litrul de benzină a ajuns la 6 lei, 70% dintre români spun că România merge într-o direcție greșită. Sperăm că printre cei 70% să se găsească și parlamentari ai actualei coaliții de guvernare care să voteze moțiunea noastră de cenzură”, a spus Sorin Grindeanu, la Parlament.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a explicat că în cursul săptămânii viitoare va fi votată moțiunea de cenzură inițiată de PSD. Grindeanu a precizat că social-democrații îl vor susține pe Alexandru Rafila pentru funcția de premier.

Asta denotă o teamă, o teamă față de proprii parlamentari. Eu aș face un apel la parlamentarii puterii: să facă ceea ce este corect pentru România și să trimită în istorie acest premier arogant, să îl trimită în lanul de lavandă. Probabil că moțiunea va fi votată săptămâna viitoare, după calendarul pe care îl avem. S-au purtat negocieri de către președintele partidului. Colegii de la AUR vor vota această moțiune, probabil și din grupul minorităților vom avea voturi. Despre parlamentarii din arcul guvernamental nu aș vrea să discut foarte mult, dar mă pun în locul parlamentarilor PNL, care își doresc ca partidul să rămână la guvernare, deși văd care sunt problemele actualei guvernări. Avem propunerea de premier în persoana colegului nostru Alexandru Rafila.”, a spus Sorin Grindeanu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.