PSD a decis să mențină Ordonanța de Urgență privind modificarea Codurilor Penale. Dragnea: „Huliganii de azi-noapte au fost plătiți bine. Sper ca MAI și Parchetul să îi depisteze pe finanțatori”

„Mașină de tipărit bani, la PNȚ; droguri, la PNL”, afirmația unui miner din iunie 1990, celebră astăzi și care constituie un model de practică și abordare la PSD și în aceste momente. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a organizat, joi, o conferință de presă în care a anunțat că există o „tentativă de destabilizare a ordinului de drept din România, prin mijloace mai mult sau mai puțin legale”.

Dragnea a oferit aceste declarații la scurt timp după ședința liderilor de partid care au decis în unanimitate ca ordonanța să fie menținută. Aceștia s-au întrunit, de la ora 12.00, la Palatul Parlamentului, în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național, în care au discutat despre decizia Guvernului de a adopta ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale și a proiectului de lege care vizează grațierea.

Dragnea a confirmat susținerea partidului pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu.

„Considerăm că orice încercare de subminare a activității Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinului de drept din România, prin mijloace mai mult sau mai puțin legale. A fost un vot de încredere și s-a reconfirmat susținerea politică a PSD a Guvernului Grindeanu. (…) Am auzit-o aseară pe Olguța Vasilescu spunând un lucru total adevărat. Și eu dacă aș fi stat numai la televizor în ultimele zile, fără să mă uit pe ceea ce a adoptat Guvernul, aș fi ieșit în stradă revoltat. O asemenea mașinărie de dezinformare eu am mai văzut la Revoluție și au mai fost situații când s-a folosit acest sistem profesionist de dezinformare. În ceea ce privește cetățenii care manifestează, avem tot respectul pentru dreptul de exprimare, indiferent că e vorba de un om sau de 50.000 de oameni. Este un drept câștigat și care trebuie respectat. În același timp, este important ca aceste opinii să se exprime fără violență, pentru că situația de azi-noapte din Piața Victoriei nu este cea ce pe care și-au dorit-o cei care au vrut să protesteze. Rugămintea noastră foarte fermă către acești oameni cinstiți este să se delimiteze de aceste grupări care au vrut să confiște acest protest. Nu știu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan, pentru ca azi-noapte să se ajungă la violențe, eventual victime, stricăciuni foarte mari. Sper ca Ministerul de Interne și Parchetul să reușească să afle cine a gândit, cine a organizat și cine a plătit acțiunile violente de azi-noapte”, a spus Liviu Dragnea.

SRI, scos „la tablă”. Lui Țuțuianu i s-a trasat misiune

Președintele PSD nu a ezitat să critice și Serviciul Român de Informații, pe care l-a plasat, voalat, în zona de influență a președintelui Klaus Iohannis. Totodată, a precizat că i-a transmis președintelui comisiei parlamentare de control a SRI, Adrian Țuțuianu, să demareze o anchetă.

„Vreau să felicit ministrul de Interne cât și Jandarmeria și celelalte structuri nevăzute ale MAI, care au acționat exemplar. Au fost certați de președintele României, autorul moral al violenței de azi-noapte. (…) Șefului dispozitivului de jandarmi i s-a aplicat o tăietură la picior și a încercat să stea și diseară, în cârje, va fi acolo. Un alt jandarm nu a vrut să părăsească dispozitivul, pentru a fi alături de colegi. (…) Am văzut și declarațiile doamnei ministru de Interne, legate de informațiile SRI, despre care președintele spunea că nu le-a folosit. Erau informații publice și care nu ajutau cu absolut nimic în acțiunea structurilor MAI de aseară, trimise pe SMS, între un om de bună credință de la SRI unui secretar de stat de la MAI, nu directorul SRI în mod instituțional și operativ către ministrul de Interne. Nu sunt specialist, dar am auzit că au obligația ca în astfel de situații să informeze rapid ministrul de Interne și primarul Capitalei. Nu s-a făcut asta. Eu, ca președinte al Camerei Deputaților, i-am solicitat domnului Adrian Țuțuianu dacă există atribuții legale în comisia SRI ca să se verifice aceste lucruri”, a mai spus Liviu Dragnea.

„Au fost plătiți bine. Nu accept și nu cer clemență de la nimeni”

Președintele PSD a insistat să puncteze faptul că prevederile Ordonanței în cauză nu îl scutesc de situațiile în care este implicat. Totodată, a reluat ideea plăților, plusând cu „mașinăria de propagandă care nici nu știu dacă e de la noi din țară”.

„Mulți colegi au spus în sală despre aceste lucruri, că acei huligani au fost plătiți bine. Instituțiile statului sper să găsească răspunsuri la aceste întrebări, care sunt întrebări importante. Ordonanța care a fost dată pentru anumiți lideri politici, pentru o „gașcă de politicieni”, spun cu toată sinceritatea și responsabilitatea, ieri am stat cu avocații și am confirmarea a ceea ce bănuiam: această Ordonanță nu oprește procesul în care eu sunt implicat! Dintr-un motiv foarte simplu: pe baza unei mărturii mincinoase obținută prin presiune de la o doamnă condamnată, eu sunt acuzat de instigare la abuz în serviciu și fals intelectual. Falsul intelectual rămâne! Eu nu aștept și nu cer clemență de la nimeni, nici de la Guvern, Parlament, nici de la șeful statului. De acum două săptămâni am finalizat cu avocații și astăzi sper să se întâmple o acțiune de redeschidere a procesului referendumului, deocamdată cu două acțiuni”, a mai spus Liviu Dragnea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.