PSD a cerut Comisiei Europene să ancheteze posibila falsificare a datelor pandemiei de către Guvernul Orban

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunţă că a sesizat Comisia Europeană pentru declanşarea unei anchete în urma acuzaţiilor lansate de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, privind măsluirea datelor statistice despre pandemie, de către Guvernul Orban, înainte de alegerile parlamentare din 2020.

Am solicitat Comisiei Europene începerea unei anchete privind posibila falsificare, de către fostul Guvern PNL, a datelor medicale privind Covid-19, înainte de alegerile de anul trecut. Am informat executivul european despre postarea Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și elementele afirmate de acesta pe rețelele sociale. Avem nevoie de transparență, de claritate și de adevăr pentru ca încrederea populației să crească, iar măsurile de prevenție să funcționeze. Dacă se va demonstra că datele au fost falsificate, PNL și USR au pus în pericol sănătatea românilor, dar și credibilitatea noastră la nivel european. Orice falsificare a datelor reprezintă o încălcare a acordurilor semnate de Guvernul României la nivel european și contravine drepturilor fundamentale la nivelul Uniunii Europene. Interesant de știut este că prin comunicarea unor date mai mici decât cele reale, România a pierdut aproximativ 1 miliard de euro din suma alocată inițial prin Mecanismul de Redresare și Reziliență și celelalte resurse europene puse la dispoziție pentru gestionarea pandemiei. Un haos total. Adevărul trebuie să se afle!”, transmite Negrescu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și fostul ministru al Muncii, din Guvernul Ludovic Orban, Violeta Alexandru, se ceartă pe cifrele pandemiei, pe credibilitate și modul în care „s-au pierdut” zile pentru a se putea organiza alegeri.

La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, binențeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul. Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcții, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câștig al meu de când am decis să mă implic în viața politică”, scrie pe Violeta Alexandru.

Unul dintre comentariile postării lui Alexandru îi aparține actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care spune că „felul inovativ în care a fost calculată incidența înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *