Prozatorul emblematic al literaturii dobrogene: Ovidiu Dunăreanu, lansează o nouă carte la Biblioteca Județeană Constanța

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, organizează Miercuri, 22 septembrie 2021, ora 1700, în Aula Bibliotecii lansarea de carte „Polifoniile sinelui”, publicistică (Ex Ponto, 2021) a prozatorului Ovidiu Dunăreanu, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.

Redactorul-șef al celei mai importante reviste literare dobrogene, Ex Ponto, director literar al Editurii Ex Ponto, Ovidiu Dunăreanu este unul dintre prozatorii emblematici pentru literatura dobrogeană. Romanul său, Lumina îndepărtată a fluviului, reprezintă un manual literar de identitate  dobrogeană, în ceea ce are mai reprezentativ, mai profund, mai sensibil acest teritoriu de o frumusețe aparte. Volumul de față adună activitatea publicistică a scriitorului, prezența sa în agora, în spațiul de discuție a ideilor literare, dar și a unei problematici mai vaste. Duhul prozatorului plutește peste acest volum, reflecția sa se încarcă de propria sa experiență de viață într-o relație armonioasă cu experiența literară, în măsură să lumineze o lume, o epocă, o literatură.

adlkanhohignppaf

Cartea va fi prezentată de Angelo Mitchievici, Corina Apostoleanu și Diana Dobrița Bîlea. Prezentarea va fi urmată de o sesiune de autografe. Evenimentul face parte dintr-o serie de lansări de carte care vor avea loc pe tot parcursul anului, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța, promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Prozatorul emblematic al literaturii dobrogene: Ovidiu Dunăreanu, lansează o nouă carte la Biblioteca Județeană Constanța

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *