PROVOCARE pentru Dîncu (MApN): Cum reacționează Armata Română la o eventuală INVAZIE a Rusiei? „După ce am vizitat unitățile, nu e ce se vede de afară…”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a fost întrebat, joi seară, la B1 TV, cum ar fi reacționat armata română la o posibilă invazie a Rusiei.

Nu se poate calcula asta. Și eu am pus întrebarea asta. Nu pot să fac speculații. Noi avem o părere pesimistă despre noi. După ce am vizitat unitățile, nu este ceea ce se vede de afară. Militarii noștri sunt instruiți și au moralul bun. Am legătură continuă cu vecinii noștri, cu ministrul apărării din Ucraina. Tehnica lor este sovietică, factorul uman face diferența. Putin s-a bazat pe distrugerea bazelor militare”, a spus Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naționale a vorbit joi seara despre numărul de soldați profesioniști pe care îi are armata română, dar și despre grupul de luptă al NATO care va ajunge pe teritoriul țării noastre. Vasile Dîncu a precizat faptul că acest grup ar urma să fie format din aproximativ 1.000 de soldați. NATO a luat o serie de decizii la summit-ul de la Bruxelles, de joi, pe care ministrul Apărării Naționale le-a explicat în emisiunea „Dosar de politician”. Totodată, reamintim că Alianța Nord-Atlantică a decis și înființarea a patru grupuri de luptă în România, Bulgaria, Slovacia și Ungaria.

Vasile Dîncu a declarat că aproximativ 1.000 de soldați vor face parte din grupul de luptă al NATO ce va fi înființat pe teritoriul României. „Deciziile de astăzi înseamnă trecerea la o etapă nouă, înseamnă că vom mai primi un grup de luptă, care va fi în jur de 1.000 de oameni. Încă nu știm întreaga componență, știm un lucru pe care l-a anunțat astăzi și președintele, pentru că a avut contacte acolo (…) știm că va avea națiune cadru, adică națiunea care răspunde de asta, Franța. Vom avea în jur de 1.000 de oameni. Nu sunt puțini, pentru că atunci când s-a activat forța de răspuns a NATO, prima dată în istoria NATO”. a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naționale a declarat că România are în prezent o armată profesionistă de 70.000 de soldați, iar forța de răspuns a NATO are și ea aproximativ 40.000 de soldați, alături de alte elemente de luptă și supraveghere.

Forța de răspuns a NATO este o forță care însumează în jur de 40.000 de militari la nivelul întregii Europe și la nivelul întregului NATO, s-a calculat că aceasta este alături de alte forme de supraveghere a spațiului, aceasta este un optim, alături de armata română, care este o armată de profesioniști. În acest moment avem 70.000 de oameni, este cifra pentru armata română din acest moment”, a mai explicat ministrul.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *