Spread the love

În luna februarie a.c., „țărăniștii”, „naționaliștii” și „național-democrații” constănțeni au bătut palma pentru un parteneriat politic, menit să conteze la proximele alegeri locale. Anul curent, electoral prin excelență, pune la start două partide mari: PSD și PNL, pe care PRU, PND sau PNȚCD vor să le contracareze.

Între timp, ambițiile de acum două luni s-au mai estompat. Toți liderii partidelor respective ne-au precizat că susțin protocolul, însă la toți am constatat o lipsă a tragerii de inimă pentru protocol.

De altfel, dacă președintele PNȚCD, Adrian Țapliuc, ne-a spus că va avea loc o întâlnire la sfârșitul acestei săptămâni, președintele PRU, Dumitru Bădrăgan, ne-a spus că aceasta va avea loc „astăzi sau mâine”.

Tapliuc„Urmează să avem o întâlnire comună la sfârșitul săptămânii, în care vom decide foarte clar dacă mai este în vigoare protocolul. Fiecare ne-am făcut un sondaj la nivelul nostru de susținători, de membri, și Bădrăgan și Sunay și noi și avem de unde pleca. Ne întâlnim, discutăm și hotărâm împreună. În urma unei discuții cu toții liderii vom decide dacă mergem pe un candidat comun sau ne vedem fiecare de treaba lui. Deocamdată, am făcut exact ce ne-am propus cu protocolul: am verificat potențialul fiecărui candidat. (…) Vineri sau sâmbătă ne întâlnim și pot să spun că noi nu stăm deloc slab cu domnul Caruțiu. E surpriză pentru noi, în sensul că domnul profesor e vizibil, am primit foarte multe susțineri, lucruri care pe mine mă fac să fiu optimist, bineînțeles, mă rog, la nivelul nostru… Dar, să tragem pentru lista de consilieri, că pe mine asta mă interesează”, a spus Țapliuc, pentru TOMIS NEWS.

Bădrăgan ne-a precizat că se concentrează și pe structura proprie de partid.

Badra„Trebuie să ne vedem astăzi sau mâine cel târziu. Eu zic să ne vedem mai repede… o să ne întâlnim zilele astea, sper că mâine, să vedem ce facem. Nu discut de tragere de inimă, eu îi ascult, vreau să văd ce mai au de zis. Noi ne facem datoria, l-am susținut (protocolul – n.r.), ne-am făcut datoria ca structură, trebuie muncit și acolo unde e cazul și avem oameni cu potențial o să mergem pe protocol”, a spus Bădrăgan, pentru TOMIS NEWS.

 

SunayDe partea cealaltă, poate singurul care susține cu înverșunare existența protocolului, este președintele PND, Omer Sunay.

„După mine, este în vigoare, atâta timp cât eu îl susțin. Întrebarea este dincolo! (PRU și PNȚCD – n.r.) Eu susțin protocolul, problema este că doream să discutăm să clarificăm candidaturile. Eu zic că da (candidat unic – n.r.), altfel înseamnă că nu facem politică curată!”, a spus Sunay, pentru TOMIS NEWS.

Dumitru Bădrăgan este candidatul PRU la Primăria Constanța, Omer Sunay din partea PND, iar PNȚCD merge pe mâna prof. Gheorghe Caruțiu.

CITEȘTE ȘI:

„Țărăniștii” și-au prezentat candidații la alegerile locale, în prezența lui Pavelescu

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *