Protestul AUR împotriva certificatului verde a BLOCAT traficul în jurul Parlamentului. Simion: „GATA cu această PROSTIE de certificat şi restricţiile inumane!” Proiectul, RETRAS de la vot

Un protest are loc, marţi, la Palatul Parlamentului, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat, la intrările oficiale. Protestul a fost promovat pe Facebook de AUR, iar în faţa Parlamentului se află şi copreşedintele AUR George Simion şi parlamentarii acestei formaţiuni. Oamenii se află la intrările oficiale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, păzite de jandarmi.

JANDARM

George Simion a făcut un apel pe pagina sa de Facebook, în care îi caută pe oameni în stradă: „Fac apel la polițiști, profesori, medici, să ni se alăture!”, a fost mesajul lui Simion, pe pagina sa de Facebook.

Traficul rutier a fost restricționat marți pe bulevardul Națiunile Unite din cauza mitingului AUR. Ca urmare a desfășurării unei manifestații publice, Brigada Rutieră a dispus restricționarea traficului rutier pe bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P.Hașdeu și bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertății către Hotel Marriot. Brigada Rutieră le solicită șoferilor să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiştilor rutieri. De asemenea, pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric.

Un miting împotriva certificatului verde și a restricțiilor impuse de autorități se desfășoară marți la Parlament. Sute de protestatari s-au adunat în București pentru a cere să nu se adopte legea care prevede obligativitatea certificatului verde. George Simion a declarat într-o intervenţie LIVE pe Facebook că sunt aşteptaţi zeci de mii de români, din toată ţara, la acest protest şi că mulţi se află pe drum. Protestul a fost anunţat pentru ora 9.00 însă mulţimea s-a adunat încă de la ora 8.00 în faţa Parlamentului. Protestatarii strigă ”Libertate”, ”Venim peste voi” ”Jos criminalii” şi poartă steaguri, cerând ca certificatul verde să nu fie introdus.

Copreşedintele AUR spune că toate intrările de la Camera Deputaţilor sunt blocate de protestatari. Pe faţada intrării de la Camera Deputaţilor a fost pus un banner mare cu mesajul „Libertate fără certificate”. „Să vedem cum vor vota aceşti deputaţi, trebuie să vină de la ora 10.00 aici”, a arătat el.

„Vom spune de la tribuna Parlamentului să respingă certificatul verde. (..) Acum e momentul să blocăm această prostie de certificat şi restricţii inumane”, a mai afirmat George Simion.

Sunt 15.000 de oameni în fața Camerei Deputaților. Este cel mai mare protest într-o zi lucrătoare. Lăsați totul și veniți aici, trebuie să respingem acest certificat verde”, a mai spus George Simion.

Acest proiect nu a fost introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților și astfel nu s-a dat un vot asupra lui. În aceste condiții este foarte posibil ca la revenirea în țară, premierul Nicolae Ciucă să vină în Parlament și să-și asume răspunderea asupra proiectului certificatului verde, asta pentru a evita un vot în Parlament și dezbaterile generate în jurul acestuia.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.