PROTESTE la sediile PSD și PNL! Angajații INS, în stradă pentru a atrage atenţia asupra DISCRIMINĂRII salariale

Salariaţi ai Institutului Naţional de Statistică (INS) pichetează, miercuri, sediul PSD, pentru a atrage atenţia asupra „discriminărilor salariale” la care sunt supuşi statisticienii şi pentru a cere aplicarea majorărilor salariale conform legii privind salarizarea personalului din instituţii publice. Acţiunea de protest de miercuri este programată să se desfăşoare între orele 10.00 şi 12.00, la sediul PSD din Capitală şi va continua cu pichetări la sediile celorlalte partide, în ordinea descrescătoare a numărului de mandate pe care acestea le deţin în Parlament.

Acţiunea are ca scop sensibilizarea decidenţilor politici ai ţării asupra problemelor cu care se confruntă statisticienii şi pentru stoparea discriminărilor salariale pentru familia ocupaţională administraţie şi aplicarea majorărilor salariale conform legii de salarizare. În prezent, la nivel naţional sunt aproximativ 2.000 de posturi de statisticieni, dintre care cca. 1600 ocupate. Aceştia nu solicită venituri suplimentare pentru această categorie, ci doar respectarea Legii 153/2017, lege care reglementează în mod expres ca până în anul 2022 să se reducă discriminările salariale la nivelul familiei ocupaţionale”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

Angajaţii INS arată că statisticienii sunt implicati în „acţiuni majore la nivel naţional şi european”, printre care: Recensământul General Agricol, Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, alegerile prezidenţiale, parlamentare şi locale, proiecte şi colaborări cu Banca Naţională a României, Banca Mondială, Comisia Europeană etc. În contextul în care, anul viitor, în România, se va desfăşura Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, iar cele mai multe dintre activităţile esenţiale ale acestui proces vor fi asigurate de salariaţii Institutului Naţional de Statistică, sindicaliştii atrag atenşţia asupra faptului că aceştia sunt „demotivaţi financiar pe fondul nerespectării prevederilor Legii nr. 153/2017″ privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *