PROTESTE în Franța împotriva certificatului sanitar pentru covid-19 – Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă

Aproximativ 45.000 de persoane au manifestat, sâmbătă, în Franţa, pentru al 13-lea weekend consecutiv împotriva certificatului sanitar pentru covid-19, relatează AFP. Numărul manifestanţilor este uşor mai mic decât cel de săptămâna trecută: 47.935. 14 persoane au fost reţinute, dintre care patru la Paris. În capitala Franţei au protestat 5300 de oameni, la fel ca săptămâna trecută, separaţi în două coloane.

La Strasbourg au participat la protest aproximativ 850 de persoane care au defilat scandând: „Libertate, nu dictatură!” şi au afişat mesaje antivaccinare. În coloana de manifestanţi se aflau şi pompieri şi angajaţi din sistemul sanitar, dintre care unii spuneau că au fost suspendaţi pentru că nu au prezentat certificatul sanitar. La Lille au manifestat 400 de oameni.

Pandemia de coronavirus s-a soldat cu peste 117.000 de morţi în Franţa, unde peste 50.5 milioane de oameni au primit cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „PROTESTE în Franța împotriva certificatului sanitar pentru covid-19 – Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *