PROTESTE de PROPORȚII în Austria, țară programată pentru vaccinare obligatorie: „STOP dictatura corona!”

Câteva mii de manifestanţi s-au adunat, sâmbătă, la Viena pentru a protesta protesta faţă de restricţii şi de vaccinarea obligatorie anunţate cu o zi înainte de Guvern pentru a lupta împotriva pandemiei de Covid-19. Manifestaţia a fost organizată la chemarea partidului de extremă dreapta FPÖ, chiar dacă liderul său Herbert Kickl, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lipsit.

Mulţimea, adunată în inima capitalei austriece, lângă cancelarie, a afişat pancarte care denunţă „dictatura corona” sau „nu divizării societăţii”. Manifestaţia are loc sub supraveghere atentă de către poliţie, care se temea de sosirea unor activişti neo-nazişti şi huligani.

La o săptămână după ce a impus restricţii pentru persoanele nevaccinate, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunţat vineri un lock down pentru 8,9 milioane de locuitori până pe 13 decembrie. De luni, aceştia nu vor mai avea dreptul să-şi părăsească locuinţa decât pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar şcolile rămân deschise.

În ciuda reticenţei sale iniţiale, guvernul va pregăti şi o lege care să impună vaccinarea obligatorie a populaţiei adulte de la 1 februarie 2022.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *