PROTEST la Ministerul Sănătăţii – Se solicită adoptarea de URGENȚĂ a strategiei naţionale HIV/SIDA

Zeci de persoane protestează, vineri, la Ministerul Sănătăţii şi cer adoptarea de urgenţă a strategiei naţionale HIV/SIDA. Zeci de persoane, între care membri ai asociaţiei ACCEPT, s-au adunat, vineri, la sediul Ministerului Sănătăţii pentru a depune o petiţie în vederea adoptării cât mai urgente a strategiei naţionale HIV/SIDA.

Participanţii la protest au afişat mesaje precum „Tăcere = moarte”, „Adoptaţi strategia naţională HIV/SIDA. Avem nevoie de ea acum”, „De ce nu se face educaţie pentru sănătate în şcoli?”, „Respectaţi legislaţia HIV/SIDA”, „Minister absent: peste 10 ani fără prevenţie naţională HIV/SIDA”, „Unde sunt banii pentru prevenţia HIV?” sau „Întreruperi repetate de tratament – discriminare – moarte”.

Manifestanţii cer alocarea de sume de bani pentru prevenţie, dar şi pentru tratamentul acestei boli, în aşa fel încât persoanele care suferă de HIV/SIDA să beneficieze de tratament fără întrerupere. Ei consideră că autorităţile au obligaţia de a pune la punct o strategie pentru prevenirea infecţiilor cu HIV. Preşedintele Asociaţiei ACCEPT, Teodora Rosetti, a reclamat situaţia persoanelor care suferă de SIDA şi care în România „se confruntă cu bariere precum accesul precar la tratament, întreruperi dese de tratament”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *