PROTEST la Ministerul Justiției: Înarmați cu vuvuzele, sindicaliștii cer bani de salarii și păstrarea sporurilor

Ziua și protestul în România. Polițiștii din penitenciare au ieșit în fața Ministerului Justiției. Oamenii cer ministrului Stelian Ion ca sporurile să nu le fie tăiate și salariile să le fie mărite. Aceștia spun că muncesc în condiții grele și nu e normal ca actualul guvern să vrea să le reducă veniturile. Zeci de angajați din peniteciare protestează, luni dimineață, în fața ministerului Justiției din Capitală. Sindicaliștii au o listă lungă de revendicări și amenință cu blocarea activității.

Principalele nemulțumiri ale angajaților din penitenciare sunt legate de venituri. Aceștia cer Guvernului să renunțe la decizia privind înghețarea salariilor și a pensiilor. Mai mult, sindicaliștii solicită ca toți angajații din sistem să primească sporul de risc pentru Covid-19. O altă revendicare vizează angajarea urgentă a personalului suplimentar. Sindicaliștii reclamă că actualii salariați nu reușesc să facă față orelor suplimentare de muncă. 

Dacă nu le vor fi rezolvate revendicările, angajații din penitenciare amenință cu suspendarea sau chiar blocarea activității.  Protestele vor continua în fiecare săptămână. De la începutul acestui an, zilnic, pensionarii, polițiștii și angajații din sănătate au ieșit în stradă pentru a cere măriri de salarii și păstrarea sporurilor.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *