PROTEST la Constanța împotriva carantinării orașului. „Distrugerea economiei, aspect inexistent pentru Guvern. Orban guvernează pentru OMS!”

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a convocat joi Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 74 a CJSU Constanța. Aceasta prevede propunerea instituirii măsurii de carantină zonală a municipiului Constanța, începând cu data de 20 noiembrie a.c., ora 20:00.

Carantinarea municipiului Constanța a fost propusă și votată în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică în data de 18 noiembrie a.c.

Măsura va fi luată ca urmare a depășirii ratei de incidență cumulată, peste pragul de 3/1.000 locuitori. În acest moment, indicele, în reședința de județ a ajuns la 9.11/1.000 locuitori. Mai precis, din populația totală de 313.088 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 2.852 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Referitor la noile restricții, a fost introdusă și declarația pe propria răspundere.

Măsura adoptată joi de CJSU produce nemulțumiri, iar partidul Alianța pentru Unirea Românilor Constanța organizează vineri, 20 noiembrie, o acțiune de protest la Instituția Prefectului, de la 15:00.

Printre altele, dorim să solicităm printr-o petiție Avocatului Poporului să facă demersuri pe lângă Procurorul General să deschidă anchete privind expertizarea aleatorie în diferite zone ale țării, a unor cetățeni care au fost declarați ca fiind decedați de covid. Considerăm că nu se justifică carantina, încălcarea libertății de mișcare este parte a dictaturii lui Raed Arafat, care prezintă măsluit informațiile. Sunt mărturii că au fost morți care nu au avut treabă cu COVID-19, dar au fost declarați decedați de COVID! Distrugerea economiei și falimentarea HoReCa și a altor activități sunt aspecte inexistente pentru acest Guvern care guvernează pentru OMS, nu pentru români! Unii se îmbogățesc pe baza achizițiilor publice făcute pentru aceste echipamente, iar alții se afundă în sărăcie, fără că Guvernul, Parlamentul, Președintele, să vină cu o soluție viabilă și pro-națiune”, au precizat reprezentanții AUR Constanța, pentru TOMIS NEWS.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *