Protest la Constanța, cu mesaje anti Dragnea: „Hoțul cu mustață, ne-a furat pe față!”

Dacă „nucleul dur” al protestelor obișnuite din Constanța a plecat spre evenimentul de amploare mai mare de la București, sub egida „România spune nu corupției, toți pentru justiție”, constănțenii nu s-au înghesuit sâmbătă seară să protesteze. Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, după ora 18:00, pe platoul din fața Instituției Prefectului, în solidaritate cu protestatarii din alte orașe mari ale țării, inclusiv Capitala.

protest 3

Ulterior, protestatarii din Constanța au pornit în marș spre sediul organizației județene a PSD, dar, înainte de plecare, au scandat sloganuri la adresa coaliției de guvernare, cum ar fi „PSD, ciuma roșie!”, „Vrem Justiție, nu corupție!”, „ALDE și PSD, aceeași mizerie”, „DNA să vină să vă ia!” sau „Hoțul cu mustață, ne-a furat pe față”, ultimul cu trimitere directă la președintele PSD, Liviu Dragnea.

Câteva zeci de persoane din Constanța au plecat sâmbătă după-amiază pentru a participa la protestul din București, fiind efectuată și o joncțiune cu protestatari din Tulcea, Brăila și Galați, în momentul intersectării fiind aproape 200 de oameni.

protest 4

PSD, reacție halucinantă despre protestatari: „Violența îi caracterizează”

În Capitală, protestatarii au îndurat o vreme complet neprielnică pentru astfel de evenimente, însă în ciuda ninsorii și a frigului, în momentul în care erau în număr de aproximativ 7.000 și înainte să vină „întăririle” din provincie, au rupt cordonul de jandarmi, gardurile instalate și au blocat bulevardul Magheru, din apropierea Pieței Universității.

protest bucuresti 1

Forţele de ordine au format un cordon şi au încercat să oprească oamenii să urce pe scările care duc la Universitate, anunţând că sunt măsuri de ordine. După 19:30, aproximativ 30.000 de oameni au plecat în marş din Piaţa Universităţii către Palatul Parlamentului, circulația fiind blocată pe traseul protestatarilor. Rând pe rând, provincialii s-au raliat protestului și după ora 20:00 protestatarii au ajuns la aproximativ 55.000.

În urma unor incidente între participanți și jandarmi, Jandarmeria Română a anunțat, prin purtătorul de cuvânt Georgian Enache, că a găsit mai multe arme albe la verificările asupra protestatarilor din Piaţa Universităţii, printre care o bâtă. De asemenea, unul dintre protestatari avea asupra sa un pistol, care s-a dovedit a fi de jucărie, iar o altă persoană deținea o șurubelniță. Jandarmeria a introdus în dispozitiv scutieri, dar și jandarmi călare, care, ulterior, au fost retrași „din cauza vremii”.

protest bucuresti 2

Din perspectivă politică, principalul partid de guvernământ, PSD, a reacționat sâmbătă prin purtătorul de cuvânt, Adrian Marius Dobre, care a precizat în cadrul unei emisiuni televizate că „îmi aduc aminte de violențele provocate de acești oameni, îi caracterizează”.

Diaspora, solidară. Proteste și în deșert!

Cel mai activ weekend cu proteste a venit după numirea celui de-al treilea premier PSD din actualul mandat parlamentar. Proteste similare mai au loc sâmbătă seară la Cluj, Timișoara sau Iași. La Timișoara, peste 4.000 de persoane s-au adunat în Piața Victoriei, iar în cadrul protestului a fost adusă o caracatiţă cu chipul lui Liviu Dragnea. De asemenea, s-a protestat și în diaspora, cum ar fi la Milano, în faţa Consulatului României sau în Franța, unde românii rezidenți în hexagon s-au adunat lângă Turnul Eiffel din Paris pentru a protesta împotriva modificării legilor justiţiei. Inclusiv românii din Sahara s-au raliat la inițiativă.

saharaprotest47669100 1516467331

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *