PROTEST în Portul Constanța: Companie acuzată că a concediat abuziv operatori de macarale

În perioada 15-17 septembrie, între orele 10:00-12:00, Sindicatul Uniport Constanța South, afiliat la Cartel Alfa, va organiza o acțiune de protest pe platoul din fața Clădirii Administrative Moll II-S Port Constanța Sud – Constanta South Container Terminal la care vor participa aproximativ 50 de persoane, membrii sindicatelor afiliate la Cartel Alfa.

Potrivit organizatorilor protestului, acțiunea este generată de concedierea de către compania Constanta South Container Terminal a trei operatori de macarale, printre care și Nicolae Pavel, președintele sindicatului Uniport.

„Într-o așa numită „restructurare” compania a demis 3 operatori de macarale, restul de 11 funcții restructurate fiind vacante, deși CSCT a înregistrat în 2018 un profit net de peste 9 milioane de dolari și în 2019 peste 10,6 milioane de dolari. Concedierea salariaților intervine în contextul în care salariații companiei sunt solicitați în mod constant din timpul liber să efectueze ore suplimentare. Procesul de hărțuire sindicală a președintelui de sindicat a culminat cu demiterea acestuia după ce în 2019 compania i-a suspendat contractul de muncă, decizie anulată de Curtea de Apel Constanța”, a precizat președintele Cartel Alfa Constanța, Ion Caraignat.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.