PROTEST în fața Institutului Matei Balș: Se cer DEMISIILE lui Klaus Iohannis, Vlad Voiculescu și Raed Arafat

Zeci de persoane s-au adunat vineri seara în fața spitalului Matei Balș Participanții scandează mai multe lozinci care îi vizează în special pe președintele României, Klaus Iohannis, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și pe șeful DSU, Raed Arafat, considerați principalii vinovați de tragediile din spitalele din România.

Protestatarii s-au adunat la intrarea Spitalului Matei Balș unde vineri dimineață a avut loc un incendiu în urma căruia au murit cinci pacienți. Oamenii scandează „Iohannis la sparanghel”, „Arafat la pușcărie”, „Arafat, nu uita, asta nu e țara ta” și „Demisia”. Protestatarii care sunt păziți de jandarmi, le-au cerut românilor să iasă în stradă. Tot acolo au fost și cele două fondatoare ale Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu, dar şi rude ale victimelor incendiului din clubul Colectiv. Protestul a fost anunțat pe Facebook. Protestatarii s-au mobilizat deoarece „la doar câteva luni de la tragedia de la Piatra Neamț, un nou incendiu face victime într-un spital din România”. În ciuda repetării acestor dezastre în instituțiile din sistemul public de sănătate, de la Maternitatea Giulești și până la Institutul Matei Balș reacția autorităților este transpartinic aceeași, susțin protestatarii care au anunțat pe Facebook de ce ies în stradă.

Românii nu mai vor să audă scuze și aruncarea culpei de la o autoritate la alta. Dar mai presus de asta, vă rugăm să aveți decența de a nu mai trata și tragedia de la Balș precum cazurile Giulești, Apuseni, Siutghiol, #colectiv – sub nicio formă nu vom accepta ca morții să fie găsiți vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat. La fel cum este inacceptabil ca nicio instituție publică având atribuții de monitorizare și control și nicio persoană aflată în funcție publică și cu atribuții manageriale să nu își asume responsabilitatea pentru această tragedie”, au scris pe rețeaua de socializare cei care au lansat evenimentul Opriți măcelul din sănătate. Protestatarii mai solicită măsuri urgente legislative și administrative ale guvernului și autorităților competente pentru siguranța reală a pacienților în spitalele din România.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.