PROTEST în București față de noile restricții impuse de Guvern. Orban: „Un gest LIPSIT DE NOIMĂ”

Aproximativ 200 de oameni au ieșit sâmbătă după-amiază în Piața Universității față de noile restricții impuse de Guvern. Oamenii scandează: „Jos dictatura!” „Jos trădătorii!” Libertate, libertate!”.

Câțiva dintre protestatari au început să se certe cu jandarmii, prezenți la fața locului. Oamenii nu poartă măști de protecție și nici nu respectă distanțarea socială. Printre altele, protestatarii mai solicită arestarea lui Raed Arafat, șeful DSU.

Premierul Ludovic Orban a avut o primă reacție față de protestul din Piața Universității. El a calificat gestul manifestanților ca fiind unul lipsit de noimă, iar tema ca fiind una absurdă.

„E un protest împotriva sănătății publice, inclusiv un protest al propriei sănătăți”, a spus premierul.

Ați văzut că noi ne-am ferit să avem intervenții. Asta mi se pare o temă absurdă, să demonstrezi împotriva măștii. Mi se pare ceva…în condițiile în care este demonstrat științific de toți specialiștii că masca este un mijloc de protecție. E un protest împotriva sănătății publice, inclusiv un protest al propriei sănătăți. Mi se pare un gest lipsit de noimă. (…) Legea va fi aplicată”, a spus Ludovic Orban, care a fost într-o vizită la DSP București.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *