Spread the love

Proiectul de lege privind vaccinarea „cu forța” a fost „croit prost” în opinia asociației Pro Consumatori (APC România) și produce efecte negative în spațiul public. Președintele APC, conf. univ. dr. Costel Stanciu, a ajuns la disperare cu abordarea autorităților locale privind gestionarea acestui subiect și, vineri, a apelat la greva foamei în fața Primăriei Generale a Capitalei, întrucât nu a primit protocolul privind aprobarea unui marș de protest pentru duminică, 17 septembrie.

CITEȘTE ȘI:

APC solicită Ministerului Sănătății să retragă proiectul Legii privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației

„În data de 30 august am depus o solicitare la registratura PMB prin care am solicitat organizarea unui protest pe traseul Piața Universității – Piața Victoriei. Am făcut o revenire pe 8 septembrie și m-am dus personal la direcția de administrație publică, care se ocupă de aceste adunări publice. Un funcționar m-a dus la viceprimarul Bădulescu, care m-a programat la comisie pe 11 septembrie, când am prezentat ceea ce vrem să facem. Membrii comisiei nu au fost de acord cu organizarea marșului, pentru că în Piața Universității nu se pot aduna 3.000 de oameni și că ne acordă doar pentru 500 de oameni. Am refuzat și am propus 2.500 de oameni pentru Piața Victoriei. Mi-au spus că este în regulă și că urmează o simplă formalitate, să semneze primarul general al capitalei. Am așteptat până astăzi să vin să iau un exemplar din acel protocol. Nu s-a întâmplat și m-am prezentat la Primărie să preiau exemplarul. Nu a fost elaborat acel exemplar pentru că mi-au spus că încă este la semnare la primarul general. M-am dus la etajul 1 și polițistul de acolo mi-a zis să aștept, care s-a dus la numărul meu de înregistrare la șeful de cabinet al primarului și am așteptat de la 10:00 la 13:00 și când am văzut că nu mă sună nimeni am recurs la această formă de protest. După 10 minute a venit consilierul primarului și în momentul de față aștept să intru în posesia acestui protocol”, a spus Stanciu, pentru TOMIS NEWS.

Marșul de duminică este programat „împotriva încălcării dreptului de a dispune de propriul corp, împotriva legii privind vaccinarea persoanelor”.

După gestul extrem de vineri al conf. univ. dr. Costel Stanciu, protocolul a fost semnat, pe ultima sută de metri, de primarul Gabriela Firea, însă cu modificări care „bulversează oamenii”.

„Ne-au relocat din Piața Victoriei în Parcul Izvor, în fața Parlamentului, ceea ce este foarte rău pentru noi, că oamenii sunt bulversați. Se vede că proiectul de lege nu e făcut pentru popor, îi deranjează asta! Acțiunea noastră le strică ploile!”, a concluzionat Stanciu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Asociația Pro Consumatori solicită demisia ministrului Sănătății

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *