Propunerile USR-PLUS pentru funcția de subprefect al județului Constanța

Pe 27 ianuarie, după lupte seculare, coaliția de guvernare tranșa problema repartizării politice a prefecților. Astfel, la Constanța, unde USR-PLUS a solicitat funcția de prefect, PNL a avut câștig de cauză și Silviu Coșa rămâne pe post. În acest context, rămân la bătaie cele două funcții de subprefect, în prezent deținute de Șenol Ali – din partea comunității turce (UDTR) și Aura Bozdoacă – susținută de PMP.

USR-PLUS Constanța a demarat un fel de concurs intern pentru această desemnare. Astfel, deși s-a vorbit în ultima vreme despre fostul city manager și fost candidat al formațiunii pentru Primăria Medgidia, Bogdan Moșescu, acesta nici măcar nu și-a depus dosarul de candidatură. Au fost șase candidați acceptați marți seară în biroul județean al USR-PLUS, care a selectat trei dintre aceștia. Președintele USR-PLUS Constanța, senatorul Remus Negoi, ne-a precizat că cei trei candidați sunt Dumitru Paris – fost candidat pentru Primăria Mangalia, Anca Mănăilă și Mihai Vîlcu.

Dosarele celor trei au plecat la biroul național al USR-PLUS, care va desemna, practic, viitorul subprefect. Decizia finală va fi luată peste o săptămână.

În urma desemnării unuia dintre cei trei, pe cale de consecință, cel mai probabil Aura Bozdoacă va părăsi funcția de subprefect, dată fiind situația politică din prezent a PMP, dar și din cauza faptului că, la Constanța, există o cutumă: unul din cele două posturi revine celei mai mari minorități locale.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *