Propunerile USR Constanța pentru DGASPC: Activități comune ȋntre copiii aflaƫi ȋn Centrele de plasament şi seniorii din Căminul pentru persoane vârstnice

Uniunea Salvați România (U.S.R.) – filiala județeană Constanța a transmis către Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța (DGASPC) o propunere de implementare a proiectului „Copii și bunici – împreună mergem mai puternici prin viață”, în municipiul / județul Constanța. Propunerea USR se referă la iniţierea şi desfăşurarea de activităƫi comune ȋntre copiii aflaƫi ȋn Centrele de plasament şi seniorii aflaƫi ȋn Căminul pentru persoane vârstnice.

„Propunerea U.S.R. Constanța se înscrie pe linia susținerii și încurajării protecției sociale reale, de integrare socială atât a copiilor instituționalizați, cât și a persoanelor în vârstă“, a declarat Mirela Garip, membru în Biroul Județean al U.S.R. Constanța și inițiatoarea proiectului.

CITEȘTE ȘI:

„Prin propunerea unui astfel de proiect către D.G.A.S.P.C. Constanța, ne dorim atingerea a cel puțin două obiective: Copiii aflați în Centrele de Plasament din orașul Constanța au – mai presus de orice – nevoie de afecțiune, dar și de modele de urmat în viață, persoane care să le ofere un sfat, un zâmbet, o îmbrațișare. Aici, cei mai tineri pot învăța și dezvolta omenia, dar și lucruri despre viață și despre bătrânețe. La rândul lor, vârstnicii din aziluri cunosc sentimentul de izolare socială, care duce adesea la singurătate și depresie, dar și la declinul fizic și mental. Comunicarea seniorilor cu populația puberă și adolescentă le permite celor dintâi să aibă o viață care capătă sens, plină de evenimente. (…) Ne bucură, de asemenea, faptul că D.G.A.S.P.C. Constanța a preluat și va implementa, conform unei adrese remise către noi, multe din ideile ce se regăsesc aici”, a completat și președintele USR Constanța, Remus Negoi.

Din propunerea USR:

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *