Propunerile PSD, RESPINSE! Iohannis îl ironizează pe Brăiloiu: „Pur și simplu nu are pregătirea necesară”!

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb și ministrul pentru Românii de pretutideni, Natalia Intotero, pleacă de la conducerea instituțiilor, urmând să candideze pentru Parlamentul European, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a decis să demisioneze după ce PSD i-a retras sprijinul politic. Astfel, săptămâna trecută, în CEx al PSD s-a stabilit ca propunerile pentru respectivele ministere să fie: Ministerul pentru Românii de pretutindeni – Oana Florea, Ministerul Fondurilor Europene – Tit Liviu Brăiloiu și Ministerul Justiției – Eugen Nicolicea.

CITEȘTE ȘI:

Numai că, marți, președintele Klaus Iohannis a respins aceste cereri.

„Persoanele pur și simplu nu sunt pregătite. Nu au prestanța necesară pentru a ocupa aceste poziții!”, a spus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

În altă ordine de idei, așa cum TOMIS NEWS relata săptămâna trecută, la
ședința CEx, remanierea a fost instrumentul constituțional pe care l-a propus Viorica Dăncilă, care în ierarhia PSD are a doua funcție ca rang – președinte executiv. Liviu Dragnea a propus restructurare a Guvernului. Dragnea a arătat că Viorica Dăncilă a dorit remaniere și nu restructurare „ca să vadă dacă președintele acceptă”.

Și acest aspect a făcut obiectul ironiilor președintelui, care a transmis
PSD că poate face remanierea prin Parlament, dar atunci va apela la „acțiuni juridice”, nefiind exclusă o sesizare a CCR, dacă votul va fi favorabil remanierii.

„Dacă în această fază, înainte să scriu eu vreun răspuns sau vreun decret, Parlamentul încearcă o restructurare, atunci vom vedea dacă vor reuși în Parlament, dar o astfel de încercare aș trata-o ca pe o încercare de a-l ocoli pe președinte și vom vedea, împreună cu departamentul de specialitate, ce acțiuni juridice s-ar impune”, a spus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.