Propunerile lui Chițac (PNL): „Construim șoseaua de coastă și REINTRODUCEM LINIILE DE TRAMVAI!”

Candidatul PNL pentru funcția de primar al orașului Constanța, senatorul Vergil Chițac, arată vineri că trăim într-un oraș sufocat de mașini. Astfel, se propune o sistematizare, o logică a sistemului de parcare și, în acest sens, consideră că bugetul local trebuie angrenat într-un astfel de obiectiv. Totodată, Chițac înaintează, în privința mobilității, două proiecte ambițioase: șoseaua de coastă și… reintroducerea liniilor de tramvai:

Trăim într-un oraș sufocat de mașini. În Constanța sunt 140.000 de autoturisme și doar 30.000 de locuri de parcare, lucru care a adus orașul nostru în pragul unui faliment logistic. Trotuarele sunt arhipline, iar aleile din spatele blocurilor au devenit impracticabile din cauza mașinilor care staționează. Este firesc să se întâmple așa, din moment ce nimeni nu s-a îngrijit de acest aspect de zeci de ani. Strategia pe care o propun pentru transport urmărește toate aceste lucruri și abordează pas cu pas, logic și coerent, problemele de la baza dezastrului.

– Va exista cel puțin o parcare la 500 m de locul în care te afli;

– Construim parcări de tip „Park and Ride” la intrările în oraș dinspre Nord, Sud și Vest;

– În cartiere construim parcări noi dintr-un fond de investiții de 15 milioane de lei, alimentat inițial de bugetul local;

– Construim șoseaua de coastă;

– Pistele de biciclete vor urmări tramele stradale majore;

– Apelăm la un leasing financiar pentru a cumpăra o flotă mixtă de autobuze diesel Euro 6 și la fonduri europene pentru a cumpăra autobuze electrice;

– Pe termen lung, reintroducem liniile de tramvai, pentru că sunt cele mai prietenoase mijloace de transport”, a transmis Vergil Chițac.

Pentru postul de primar al municipiului Constanța candidează următorii:

Decebal Făgădău (PSD), Vergil Chițac (PNL), Stelian Ion (Alianța USR – PLUS), Anton Traian Antoniadis (Uniunea Elenă din România); Claudiu-Iorga Palaz (PMP), Mircea Titus Dobre (PRO România), Horia Constantinescu (PPU-SL), Corina Martin (PER), Tudorel Chesoi (ANT), Andrei Popescu (independent), Nicoleta Ploscaru (independent), Dan Aionesei (Mișcarea Patrioților Români – Dreapta Liberală), Victor Cruceru (ALDE), Constantin Frățilă (LORD), Ayla Reșit (independent), Muncianu Sorin Titus (Partidul Neamul Românesc) și Marian Vasiliev (independent).

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.