Propunerea USR Constanța NU a trecut: Asociațiile de proprietari vor întreține în continuare spațiile verzi din jurul blocurilor

A fost ședință extraordinară, vineri, a Consiliului Local Municipal Constanța, la solicitarea consilierilor USR Constanța. E scandal cât casa în coaliția de guvernare locală, iar neînțelegerile s-au acutizat astăzi în cadrul ședinței în care USR-iștii au propus modificarea HCL 77/2021 privind Regulamentul pentru îmbunătățirea activității de gospodărire, protecția mediului, întreținerea și înfrumusețarea municipiului Constanța.

Propunerea nu a trecut. Au fost 9 voturi pentru (USR PLUS), 9 abțineri (PSD+PNL) și 7 împotrivă (PNL).

„La articolul 5, alin.2 din regulament vom înlocui sintagma de început „să asigure curățenia” cu „să mențină curățenia”. La alin.5 – instituțiile publice și persoanele juridice și venim cu intervenția „cu excepția asociaților de proprietari” pentru a nu mai fi considerate persoane juridice în sarcina cărora intervin obligații care nu sunt atribuite prin legea națională. La articolul 6, punctul 7 intervenim cu aceeași modificare”, a spus liderul consilierilor locali USR PLUS, Dumitru Caragheorghe.

Liderul consillierilor locali PSD, Costin Răsăuțeanu a spus că trebuie consultați cetățenii, iar asociațiile de proprietari au pensionari cu pensii modeste, care nu mai sunt în putere. Costin Răsăuțeanu a mai spus despre USR PLUS că vine cu amendamente populiste și că trebuie făcut un alt regulament.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.