Spread the love

Naval Group, lider european în construcția de nave militare, și Șantierul Naval Constanța anunță, marți, că propun corvetele din clasa Gowind 2500 pentru dotarea Forţelor Navale Române. Corvetele din gama Gowind se remarcă prin modularite și prin capacitatea de a fi adapte cu ușurință cerințelor clientului, fie că e vorba de caracteristici tehnice sau echiparea cu armament de ultimă generație.

Potrivit Șantierului Naval Constanța, în 2011, Malaezia a fost prima țară care a contractat șase corvete din gama Gowind. Acestea sunt construite de partenerul local Boustead Naval Shipyard cu asistență tehnică franceză. Marina Egipteană a comandat în 2014 patru corvete Gowind 2500. Prima corvetă a fost realizată în Franța, la Lorient, și livrată Egiptului anului trecut, iar celelalte sunt construite în Alexandria, în baza unui acord de transfer tehnologic. Anul trecut, Naval Group a semnat un nou contract pentru a livra două corvete Emiratelor Arabe Unite.

„Grație experientei unice si celor mai performante tehnologii militare dezvoltate, Naval Group a fost selectată să construiască 12 corvete Gowind® 2500 pentru Malaezia, Egipt și Emiratele Arabe Unite. Corvetele comandate sau în curs de construcție se remară prin caracteristicile tehnice superioare și echipamentele de luptă de ultimă generație utilizate de companie, dar evidențiază și expertiza semnificativă a constructorului francez de nave militare în ceea ce privește stabilirea unor parteneriate inovatoare, ambițioase și sustenabile cu partenerii locali, care implică un amplu transfer de tehnologie”, precizează cei doi parteneri printr-un comunicat comun.

Corvetele Gowind 2500 comandate de Egipt au 102 metri lungime, 16 metri lățime și un deplasament de 2.600 de tone. Pe lângă sistemul de rachete suprafață-aer 16 VL Mica și opt rachete anti-navă Exocet MM40 Block 3, corvetele Marinei Egiptene sunt echipate cu un tun de 76 mm, două tunuri rapide de 20 mm și tuburi lanstorpile. Printre alte caracteristici se numără și un hangar care găzduiește un elicopter de 10 tone. Corvetele sunt construite pentru un echipaj format din 80 de persoane. Sistemul de propulsie diesel 10MW oferă o viteză maximă de 25 de noduri și o autonomie de 3700 de mile marine la o viteză de 15 noduri.

Naval Group este constructor la nivel mondial de portavioane, submarine nucleare și nave militare de ultimă generație și, cu acționar majoritar statul francez, compania este principalul furnizor al Marinei Franceze.

De partea cealaltă, Șantierul Naval Constanța este unul dintre cele mai mari șantiere de construcții, reparații si conversii de nave din Europa, ocupând o suprafață de aproximativ 800.000 mp.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Mihai Fifor, la Constanța, promite trei submarine noi. „Vreau ca Anul Centenar să fie dedicat Forțelor Navale pe programe de înzestrare”

Facebook Comments

One thought on “Propunerea Șantierului Naval Constanța, în parteneriat cu francezii de la Naval Group: corvetele din clasa Gowind 2500 pentru dotarea Forţelor Navale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *