Propunerea lui Cîțu pentru „creșterea salariilor”: Reducerea CAS de la 25% la 20% şi reducerea TVA

Liderul PNL Florin Cîţu a postat duminică un mesaj pe Instagram în care prezintă soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii şi dă exemplu reducerii CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu.

„Soluţii: 1. Reducerea contribuţiilor – mai mulţi bani în buzunarele românilor. 2. Reducerea TVA – temperează inflaţia”, scrie Cîţu în postare.

Preşedintele PNL prezintă şi soluţii pentru a creşte salariile pentru toţi românii. „Reducerea CAS de la 25% la 20% – aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu”, susţine liderul liberal.

Postarea preşedintelui PNL vine în contextul declaraţiilor ministrului Finanţelor Publice, Adrian Câciu, privind o impozitare a proprietăţii, din 2023. Ulterior, ministrul şi-a nuanţat declaraţiile privind impozitarea proprietăţilor el arătând că nu este adeptul supraimpozitării în această privinţă, el precizând că susţine ceea ce numeşte „o ajustare” în zona de reglementare comercială a unor activităţi de business.

Cîțu a revenit cu un mesaj postat pe Facebook în care explică măsurile ce ar putea ajuta la creşterea salariilor. „1. Reducerea contribuțiilor= salarii mai mari pentru toți românii ( nu doar cei angajați la stat) Pregătisem această măsură și putea să intre în vigoare de la 1 iulie 2022. Reducerea TVA = ajută BNR în lupta cu inflația și ajută creșterea economică”, a scris Cîţu.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.