Propunere USR, în dezbatere publică: televiziunile și radiourile, obligate să combată cu specialiști opiniile anti-vaccinare!?

Inițiativa prin care parlamentarii doreau să-i oblige pe părinți să-și vaccineze copiii a împărțit România în două. Pe de o parte, cei pro-vaccinare spun că este o măsură bună, deoarece îi protejează pe cei mici de viruși care pot fi letali. Pe de altă parte, cei contra vaccinării spun că, pe lângă faptul că li se încalcă dreptul de a alege, unele vaccinuri duc la diferite complicații medicale. În acest ocean de păreri pro și contra vaccinării, informațiile sunt, în multe situații, vagi și fără date concrete. Un rol important în acest război îl au televiziunile și radiourile, care difuzează mesaje din partea ambelor tabere. De aceea, mai mulți parlamentari ai USR, susținuți chiar și de colegi din tabăra puterii, de la PSD, au inițiat un proiect legislativ prin care vor să modifice și să completeze articolul 261 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, așa cum TOMIS NEWS relata la momentul inițierii.

CITEȘTE ȘI:

DEZBATERE PUBLICĂ Vaccinarea revine pe tapet: USR-iștii vor la TV „distincția clară între opinii și fapte”. Stelian Ion nu este convins sută la sută: „Trebuie recunoscute și dezavantajele”

În expunerea de motive, inițiatorii spun că, în România, există programe radio și TV care, uneori, devin platforme de comunicare pentru persoane necalificate, fără pregătire de specialitate care, din interese financiare sau din pură ignoranță, contestă fapte dovedite științific, punând astfel în pericol sănătatea publică prin dezinformare, răspândire de știri false. Pe de altă parte, spun inițiatorii, radiodifuzorii români abordează frecvent subiecte din domeniul sănătății printr-un filtru de imparțialitate înțeleasă eronat.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii audiovizualului nr. 504/2002 a fost înregistrată la Camera Deputaților în 18 iunie, aflându-se în dezbatere publică până în 24 septembrie. Sugestiile pot fi depuse AICI! Până în prezent s-au înregistrat 92 de propuneri. Guvernul trebuie să formuleze un punct de vedere referitor la acest proiect de lege până în 12 septembrie. Senatul este forul decizional în acest caz.

DISTRIBUIE
error0

1 Comment

 1. Io-s ardelean, adică mai cu vreme.
  Aștept să vina cu vaccinarea “forțată” și atunci voi face primul și ultimul “live” pe Facebook.
  Când ies de la “răcoare” voi mai face unul :))))
  Că vindeți țară și ne otrăviți indirect prin alimente procesate, produse in UE, trec cu vederea.
  Însă când veți veni sa bagati otrava direct pe vena……e legitimă apărare in mintea mea.
  “PS: Sa nu uitați să luați antitetanosul, furcă mea e ruginita :)))”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*