Spread the love

Doi de deputați ai PSD, Petcu-Gabriel Vlase (actual șef al SIE) și Costel-Neculai Dunava, susținuți de alți 45 de parlamentari, printre care și doi deputați de Constanța, Radu Babuș și George Vișan, au propus în Parlament un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În fapt, este vorba de reducerea perioadelor de suspendare a dreptului de a conduce. Aleșii vor ca la cererea titularului permisului de conducere perioadele de suspendare să fie reduse de către șeful Poliției Rutiere a județului raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către Poliția Rutieră din Inspectoratul General al Poliției Române. De asemenea, aleșii mai vor ca perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se fie redusă, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții: a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație și a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.

Cu toate că proiectul de lege a fost inițiat de parlamentari ai puterii și a trecut prin adoptare tacită la Senat, în 26 noiembrie, sunt slabe speranțe ca acesta să fie aprobat de Camera inferioară a Parlamentului, for decizional în acest caz, în condițiile în care Guvernul a avizat negativ proiectul.

CITEȘTE ȘI:

Reguli DURE pentru șoferii mașinilor cu volanul pe dreapta! Un proiect susținut de fostul deputat de Constanța, Mihai Tararache, a fost aprobat după… doi ani de la depunere!

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *