Propunere inedită în Biserica Catolică: Doar PREOȚII VACCINAȚI să îi împărtăşească pe credincioşi

Doar persoanele vaccinate să îi împărtăşească pe credincioşi – este ceea ce cere episcopul de Cremona, Antonio Napolioni, într-o scrisoare. Se anunţă un nou scandal în Biserică. În urmă cu un an, Papa Francisc a deschis campania de imunizare a Vaticanului prin vaccinarea împotriva Covid. Şi s-a implicat continuu pentru a creşte gradul de conştientizare a importanţei accesului universal la vaccin. Biserica italiană a urmat exemplul Suveranului Pontif. Doar persoanele vaccinate să îi împărtăşească pe credincioşi – este ceea ce cere episcopul de Cremona, Antonio Napolioni, într-o scrisoare pe care a trimis-o preoţilor şi diaconilor din dieceză, notează La Stampa.

Este recomandabil ca preoţii care împărtăşesc să aibă grijă să se afle într-una din cele trei condiţii prevăzute de lege: vaccinare, vindecare după Covid sau test negativ. Împărtăşania trebuie să fie distribuită de slujitori vaccinaţi sau trebuie desemnată o persoană potrivită. Personal, aş dori ca Sfânta Împărtăşanie să fie distribuită (şi, cu atât mai mult, dusă bolnavilor) de către slujitori vaccinaţi. În cazul în care acest lucru nu este posibil, o persoană potrivită, religioasă sau laică, care a fost vaccinată, ar trebui să fie numită ad actum”, a observat prelatul care va genera cu siguranţă multe polemici în Biserică.

Invitaţia sa, tot către credincioşi, este de a fi „martori ai încrederii, ai simţului responsabilităţii şi ai atenţiei faţă de binele comun, săvârşind un act de iubire care este vaccinarea”, scrie în acelaşi mesaj.

În România, Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel, a declarat, la finalul unei ședințe solemne la Parlament legate de 1 Decembrie, că s-a vaccinat împotriva COVID-19. Patriarhul a răspuns întrebărilor jurnaliștilor: „Sigur, m-am vaccinat, gata!”, a spus acesta, care nu a vrut să precizeze cu ce ser. „Toate datele sunt confidențiale”, a declarat Patriarhul. Întrebat de ziariști ce mesaj le transmite enoriașilor, acesta a spus: „Să urmeze sfatul medicilor fiecare credincios”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.