Proprietarii constănțeni de terenuri din apropierea lacului Siutghiol, determinați de polițiștii locali să întreprindă acțiuni de igienizare

În cursul lunii ianuarie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului au identificat proprietarii terenurilor virane din zona DN2A – Popas Cișmea, perimetrul curprins între bd-ul Tomis și lacul Siutghiol pe care erau depozitate deșeuri municipale amestecate, precum și deșeuri inerte. Pentru a nu se perpetua obiceiul unora de a arunca deșeurile pe acele suprafețe, polițiștii locali au somat proprietarii pentru salubrizarea și împrejmuirea terenurilor, în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, respectiv conform prevederilor HCL nr. 184/2013.

terenuri

Ca urmare, în perioada februarie – martie proprietarii au igienizat terenurile și au luat măsuri de asigurare a perimetrului prin împrejmuirea acestora. Menționăm că, sancțiunea pentru neluarea măsurilor de salubrizare este între 3.000 lei – 6.000 lei pentru persoane fizice și 25.000 lei – 50.000 lei pentru persoane juridice conform prevederilor art. 96 alin. 1 din OUG nr. 195/2005. De asemenea, neîmprejmuirea terenurilor se sancționează cu amendă contravențională de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoane fizice și de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru persoane juridice. Astfel, Primăria Constanța mulțumește celor care s-au conformat solicitărilor polițiștilor locali și au igienizat, respectiv au împrejmuit terenurile pe care le au în proprietate. Acesta ar trebui să fie un exemplu de urmat pentru toate persoanele care dețin terenuri sau imobile care, dacă nu sunt îngrijite, se transformă în focare de infecție.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *