PROMULGAT Valoarea tichetelor de masă crește de la 20 la 30 de lei

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, care prevede că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei.

Legea stabileşte că valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei. Prin excepţie, organizaţiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajaţi ai organizaţiei sindicale, prevede actul normativ. Frecvenţa acordării tichetelor cadou şi valoarea lor se stabilesc de către conducerea organizaţiei sindicale.

Prevederile referitoare la achiziţionarea şi emiterea tichetelor cadou se aplică în mod corespunzător. Legea stabileşte şi posibilitatea ca plata taberelor pentru copii să poată fi făcută şi cu voucherele de vacanţă acordate părinţilor. Astfel, voucherele de vacanţă pot fi utilizate şi pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele şcolare, naţionale sau tematice, organizate pe teritoriul României, la care participă copilul titularului. Procedura privind plata taberelor se stabileşte prin ordin comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Finanţelor, prevede legea.

Camera Deputaților a votat la începutul lunii proiectul de lege care majorează valoarea tichetelor de masă de la 20 de lei la 30 de lei. Votul din plenul Camerei Deputaților este decisiv, după ce proiectul a trecut deja de Senat. Creșterea valorii tichetelor de masă a fost decisă de coaliția de guvernare la începutul anului.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *