Promisiunea Ministerului Finanțelor: veniturile polițiștilor vor crește! SNPPC: „Am fost asigurați că salariile noastre vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019“

Polițiștii primesc o veste bună la final de an. În urma întâlnirii dintre preşedintele Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual (FSNPPC) și vicepreşedintele Biroului Naţional Executiv „Cartel ALFA”, Dumitru Coarnă (FOTO), şi ministrul Finanţelor, Eugen-Orlando Teodorovici, s-au primit asigurări că salariile poliţiştilor, personalului contractual şi, implicit, ale angajaţilor din familia ocupaţională bugetară „apărare, ordine publică şi securitate naţională” nu vor fi îngheţate, de la 1 ianuarie 2019. Mai mult, cei de la Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România spun că veniturile polițiștilor urmează să fie majorate, conform art. 38, alin. (4) din Legea-cadru nr. 153/2017, care prevede: „În perioada 2019 – 2022 se va acorda anual o creștere a salariilor de bază, soldelor de funcție/salariilor de funcție, indemnizațiilor de încadrare, fiecare creștere reprezentând 1/4 din diferența dintre salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 și cel/cea din luna decembrie 2018”.

„Discuţiile au avut loc în urma scrisorilor oficiale trimise de FSNPPC către MAI, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor, prin care am solicitat modificarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în sensul introducerii unor reglementari mai favorabile angajaţilor din MAI şi, implicit, din familia nostră ocupaţională, astfel încât cuantumul brut al salariilor de funcţie, pentru poliţişti, respectiv al salariilor de bază, pentru personalul contractual, să fie majorat asemănător altor categorii de bugetari, care au beneficiat sau vor beneficia de creşterea veniturilor, prin intrarea anticipată în grilele de salarizare prevăzute în lege“, spun cei de la SNPPC.

În acest context, SNPPC anunță că va continua acţiunile în instanţele de contencios administrativ-fiscal, pentru aplicarea Legii salarizării.

CITEȘTE ȘI:

Târâș-grăpiș, vom avea o lege a salarizării unitare. Vișan: „A venit târziu, dar forma este OK”. Turcescu: „Un Guvern de impotenți, rupți de realitate”. SNPPC: „Închidem țara și plecăm! O lege de rahat!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.