Promisiunea lui Huțucă și Crușoveanu (PNL): „De la 1 ianuarie, dobrogenii NU vor mai plăti taxa pe podurile peste Dunăre!”

După un mandat și jumătate, în sfârșit, actul normativ privind eliminarea taxei de pod peste Dunăre pentru dobrogeni intră la votul final. A fost nevoie și de răfuieli cu USR-iștii pe acest subiect, care au deținut o perioadă Ministerul Transporturilor și nu au fost foarte entuziasmați de subiect. Astfel, exliminarea acestei taxe a ajuns în punctul final: Camera Deputaților. Conform planificării, se va aplica începând cu 1 ianuarie 2022, așa cum a transmis președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, președinte al comisiei de buget-finanțe din Cameră:

Proiectul de lege pentru anularea taxei de pod ajunge în dezbaterea Camerei Deputaților. Am început demersul pentru această lege în anul 2018, având ca obiectiv corectarea unei anomalii legislative, prin care conducătorii auto erau taxați de două ori: o dată, prin rovinetă și, a doua oară, pentru pod. În cursul zilei de astăzi, Comisia pentru Industrii și Servicii din cadrul Camerei Deputaților a dat aviz pozitiv, astfel încât proiectul de lege a îndeplinit toate condițiile necesare pentru a fi dezbătut și votat în plen. După o perioadă lungă de negocieri și dezbateri, am reușit să aducem acest proiect legislativ într-o fază matură. Am toată încrederea că săptămâna viitoare va intra pe ordinea de zi a Camerei Deputaților, iar din voturile în comisiile parlamentare, avem confirmarea că există consens pe acest proiect, ceea ce indică faptul că, de la 1 ianuarie 2022, dobrogenii nu vor mai plăti taxa pe podurile dunărene. Acest proiect legislativ vine în sprijinul tuturor celor care locuiesc în Dobrogea, dar și al transportatorilor, antreprenorilor și al turiștilor. Prin votul de săptămâna viitoare, vom corecta o lege strâmbă dată în anul 2002”, a transmis Bogdan Huțucă.

Informații suplimentare au venit marți și de la colegul său, deputatul Marian Crușoveanu, membru în Comisia de Transporturi, care a anunțat că a fost dat aviz pozitiv pentru această lege și de către Comisia de Industrii, ceea ce înseamnă că a fost îndeplinită ultima etapă, pentru ca acest proiect legislativ să ajungă în dezbaterea și votul final din plen:

„Referitor la această lege, Camera Deputaților se va pronunța în calitate de Cameră Decizională. Conform punctelor de vedere exprimate de reprezentanți ai diferitelor partide din Parlamentul României, reiese că există un consens pentru a se forma o majoritate care să susțină, în votul final, acest proiect de lege. În cursul săptămânii viitoare, vă voi informa în legătură cu evoluția pe acest subiect. Sper ca prin votul din Parlament să corectăm o nedreptate făcută românilor timp de aproape 20 de ani. În această toamnă, în Camera Deputaților, am reușit să adoptăm legi care arată că PNL este de partea românilor, indiferent cât de grele sunt vremurile pe care le trăim. Amintesc, aici: legea prin care instituțiile publice nu mai pot solicita copii după buletin sau alte documente emise de către alte organe ale statului și faptul că am votat proiectul de lege pentru compensarea și plafonarea prețului la energie și gaze naturale”, a transmis deputatul Crușoveanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *