Promisiunea lui Făgădău: Peste 20 de milioane de euro, investiție în reabilitarea bulevardelor care leagă Gara de Mamaia

Primăria anunță, joi, o investiție uriașă pentru îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa, între GARA CFR şi staţiunea Mamaia.

Potrivit Primăriei, bulevardele 1 Decembrie 1918, Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu vor intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare.

proiect gara mamaia 1

„Toată această zonă va fi modernizată, așa cum merită o metropolă europeană. Evident că vorbim de fonduri structurale și proiectul a fost declarat eligibil 100%, nu există cheltuieli neeligibile. Mai bine de 20 milioane de euro vor veni în municipiul Constanța”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Proiectul prevede:

  • modernizare şi resistematizare rutieră;
  • benzi unice de transport public;
  • reabilitare şi extindere trasee pietonale;
  • piste de biciclete;
  • spaţii verzi mediane şi irigaţii;
  • marcaje speciale pentru persoanele cu dizabilităţi;
  • mobilier urban inteligent, bănci şi spaţii de şedere SMART
  • sisteme de informare cu mesaje variabile

Din proiect:

proiect gara mamaia 2
proiect gara mamaia 3
proiect gara mamaia 4

Amintim că, luni, consilierii locali municipali au aprobat, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre intitulat îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia. Este vorba de o finanțare nerambursabilă de peste 91 de milioane lei, din care contribuția municipalității este de aproximativ 1,8 milioane lei și care presupune modernizarea completă a tronsonului bd. 1 Decembrie, din fața Gării până la Casa de Cultură – bd. Alexandru Lăpușneanu (vizează și o parte din bd. Aurel Vlaicu), până la intrarea în stațiunea Mamaia.

Proiectul îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia a fost declarat eligibil în cadrul Programului Operațional 2014 – 2020, încadrându-se la politica de promovare a unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane – reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *