Proiectul rețelei electrice de la Spitalul Neamț NU A AVUT AVIZE iar inginerul pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat e „AMNEZIC”

Surse judiciare apropiate anchetei declanșate după decesele pacienților de la ATI a Spitalului Piatra Neamț afirmă pentru stiripesurse.ro că „firma care a refăcut instalația electrică a spitalului a lucrat fără proiect avizat iar pe secția de ATI a « subcontractat» lucrarea către o altă firmă”. Potrivit acestora „se pare că din declarațiile celor prezenți azi la audieri, inginerul de proiect pentru instalațiile de oxigen și aer comprimat, «nu-și aduce aminte» să fi avizat un asemenea proiect în 2011”. Ideea care se desprinde din acest prim val de audieri este aceea că, practic, lucrările făcute în spitalul Piatra Neamț, nu au avut avize și autorizații legale.

Procurorii de la parchetul instanței supreme demarează de vineri, audierile în dosarul în care verifică modul în care a avut loc incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, tragedie în urma căreia au murit 12 pacienți internați la momentul flagelului în saloanele ATI. Potrivit acestora primi care vor compărea în fața anchetatorilor vor fi administratorii firmelor care aveau încheiate contracte cu spitalul la momentul izbucnirii incendiului. Mai precis ar putea fi vorba despre firmele care se ocupau cu mentenanța echipamentelor sensibile din spital și a întregii unități sau chiar și cele care au furnizat echipamente. Tot vineri, mai arată sursele citate anchetatorii vor ridica de la sediul Serviciului de Investigații de Criminalitate Economică Neamț (SICE) documente legate de aceste firme.

Unul dintre avocații din acest dosar, apărător al unei părți vătămate, a explicat pentru stiripesurse.ro că până la momentul difuzării acestei știri nu ar fi fost făcut niciun act de urmărire penală de la momentul deschiderii oficiale a anchetei. Posibila cauză a incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț pare a fi un injectomat, susțin surse judiciare. Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente continuu.

Incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț ar fi pornit de la un echipament medical. Este o variantă care încă nu este confirmată oficial de anchetatori. Totuși, surse apropiate anchetei susțin că un scurt circuit la injectomat este varianta cea mai plauzibilă. Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente continuu. În timpul incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid 19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *