Proiectul privind reducerile de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți este pe ordinea de zi, dar AEC îl amenință pe președintele CJC cu „toate măsurile necesare”

Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța desfășoară de un an de zile demersuri pentru ca elevii și studenții din Constanța să aibă reducere, respectiv gratuitate, la transportul local în comun la nivel județean. Deși, proiectul va fi votat în ședința de miercuri a Consiliului Județean Constanța, AEC și ASC adoptă un limbaj amenințător, în totală contradicție cu abordarea avută în perioada fostelor conduceri.

În ciuda acoperirii legale în privința proiectului, AEC și ASC anunță într-o limbă română înțeleasă doar de cele două asociații următoarele:

„AEC afirmă public faptul că, dacă la ședința CJC de mâine proiectul privind reducerile de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți, vom acționa în instanță Consiliul Județean și vom lua toate măsurile necesare pentru ca cei responsabili de respingerea proiectului să răspundă pentru refuzul de a respecta drepturile elevilor”. Probabil, s-au referit la eventualitatea în care proiectul nu va fi adoptat, atunci vor apela la alte măsuri.

,,Solicităm președintelui Consiliului Județean Constanța să nu dea dovadă de zgârcenie și rea-credință în ceea ce privește drepturile elevilor, așa cum a făcut Radu Mazăre la nivelul municipiului Constanța. În cadrul unei ședințe a unei comisii de specialitate, un consilier județean aparținând majorității din consiliu a încercat, într-un mod total lipsit de profesionalism, să batjocorească reprezentanții AEC prin întrebări lipsite de relevanță cum ar fi sursa de finanțare. Aceasta este dovada că de fapt miza este una financiară. De asemenea, îi solicităm domnului Horia Țuțuianu să demareze de îndată cercetarea disciplinară a funcționarilor publici care au semnat rapoarte ilegale și care astfel au pus la îndoială drepturile elevilor și studenților. Mai mult, somăm public consilierii județeni să voteze proiectul de hotărâre care este pe deplin legal și obligatoriu de a fi adoptat. În caz contrar, reprezentanții AEC vor lua toate demersurile necesare pentru atragerea răspunderii lor civile, administrative și penale”, a mai declarat Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Asociația Elevilor insistă la Consiliul Județean să acorde reducerile de 50% la transportul pentru elevi și studenți

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*