Proiectul național de educație juridică „Unde-i lege, nu-i tocmeală” se apropie de final, la Constanța

Vineri se va desfășura festivitatea de încheiere a Proiectului Național „Unde-i lege, nu-i tocmeală”, la care va participa și Ierarhul Tomisului, IPS Teodosie.

Proiectul este dedicat copiilor din clasele V-XII și a avut ca scop analiza aspectelor moralității din perspectiva Religiei și a Codului Penal. Inițiatorul proiectului este Societatea Biblică Interconfesională din România, în parteneriat cu Biserica Ortodoxă, Poliția Română și Ministerul Educației Naționale.

La evenimentul de la ora 10:30, de la hotel Ibis, vor participa invitați din toată țara.

De la vârsta de 14 ani, o persoană care comite o infracțiune poate fi sancționată penal în România. Dar ce sunt sunt infracțiunile, unde pot fi ele găsite, ce sancțiuni se pot aplica, cum evităm să devenim victime, cum și unde formulăm o plângere, cum evităm acțiunile nepermise de lege? La toate aceste întrebări răspunde manualul „Unde-i lege, nu-i tocmeală” întocmit la nivelul Direcției Generale a Poliției Municipiului București de către un colectiv condus de Grațiela Văduva de la Serviciul de Analiza și Prevenirea Criminalității.

Manualul este disponibil în format pdf (AICI), de unde poate fi preluat pentru a fi tipărit de către autoritățile ce doresc difuzarea unei informații de calitate și cultivarea legalității în comunitate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *