Proiectul „Democracy Builders”, la final. Tineri din 7 țări europene au învățat că un singur vot poate face diferența!

21 de tineri din Franța, Grecia, Italia, Macedonia, Portugalia și Spania s-au aflat la Constanța timp de o săptămână, în perioada 20-28 mai, săptămână încărcată pe plan politic, la sfârșitul căreia au avut loc alegerile europarlamentare. Vorbim despre proiectul „Democracy builders – Tools & Skills for Participatory Democracy”, coordonat de Asociația Youth Vision Constanța.

Participanții au putut afla ce se întâmplă în zona politică românească, au făcut schimb de informații referitoare la scena politică din țările din care provin și, au încercat, prin intermediul seminariilor și meselor rotunde desfășurate în timpul cursului, să creeze unelte, viziuni, materiale și mesaje legate de încurajarea participării și implicării active a tinerilor la procesul democratic de votare, la viața comunității în care trăiesc și la o deschidere mai mare spre dialog față de toți factorii implicați în procesul administrativ de luare a deciziilor.

„Proiectul Democracy Builders a fost un proiect deosebit, derulat într-o perioadă importantă pentru noi toți – săptămâna premergătoare alegerilor europene. Acum la final de proiect doresc să le multumesc participanților pentru interesul acordat sesiunilor implementate și eforturilor depuse pentru a ne atinge obiectivele comune. Proiectul nu se termină aici, continuăm cu susținerea unor ateliere în comunitățile unde participanții activează. Ne dorim ca rezultatele obținute în acest proiect să ajungă și la alți tineri, organizații de tineret, deoarece, pentru noi este foarte important ca la final tinerii să înțeleagă importanța participării lor nu doar la procesul democratic, ci și la viața comunității”, a declarat Daniela Enescu, președinte Asociația Youth Vision Constanța.

La începutul lunii septembrie, 40 de tineri din cele 7 țări implicate în proiect vor participa la un schimb de experiență la Strasbourg, sediul Parlamentului European, unde își vor consolida ideile și percepția asupra politicilor europene.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.