Proiectul Danube Stream, în desfășurare la Canalele Navigabile: „Tehnologii care vor reprezenta piloţi de îmbunătăţire a infrastructurii pe căile navigabile interioare”

C.N. Administraţia Canalelor Navigabile S.A (ACN) aduce în atenţie proiectul Danube STREAM, care reprezintă „o continuare a succesului colaborării dintre administraţiile de cale navigabilă de-a lungul Dunării, aşa cum au fost ele realizate în cadrul proiectelor NEWADA şi NEWADA duo, cu accent pe iniţierea unor dialoguri la nivel naţional şi internaţional între administraţiile de cale navigabilă şi instituţiile responsabile cu protecţia habitatului natural al Dunării, precum si creşterea vizibilităţii activităţilor de cooperare. Proiectul  Danube STREAM  are multe elemente inovatoare, care fac parte din viitoarele tehnologii şi servicii care vor reprezenta piloţi de îmbunătăţire a infrastructurii pe căile navigabile interioare”.

Potrivit ACN, în cadrul acestui proiect, a avut loc la Bratislava primul Consiliu de Administraţie al proiectului Danube STREAM. Consiliul acţionează ca un comitet director şi are în componenţa sa directorii administraţiilor de cale navigabilă de-a lungul Dunării, partenere în proiect.

Fiecare administraţie de cale navigabilă a prezentat prin intermediul delegatului ei  aşteptările de la proiectul Danube STREAM şi cele mai importante realizări din perioada 2014-2016, în ceea ce priveşte managementul căii navigabile. Pincipalele aşteptări ale administraţiilor de cale navigabilă sunt legate de intensificarea colaborării, semnarea de noi acorduri parteneriale pentru  serviciile pe care administraţiile le pun la dispoziţia utilizatorilor apelor interioare şi asigurarea acurateţii informaţiilor oferite. În partea a doua a întâlnirii au fost prezentate în detaliu activităţile proiectului, acestea fiind aprobate în unanimitate.

„Proiectul „Danube STREAM – Smart, Integrated and Harmonized Waterway Management” a fost aprobat la finanţare în cadrul primului apel de proiecte al Programului  Transnaţional Dunărea 2014-2020, Axa prioritară PA3 – Conectivitatea în regiunea Dunării, Obiectivul  specific SO 3.1 – Sprijinirea sistemelor de transport ecologice şi sigure şi a accesibilităţii egale a zonelor rurale şi urbane. Durata de implementare a proiectului este de 30 luni (ianuarie 2017- iunie 2019) şi are un buget aprobat de 2,2 milioane euro, cu o cofinanţare de 85% din partea Uniunii Europene. Bugetul aferent  CN. Adminstraţia Canalelor Navigabile SA este de 158.811,42 euro, iar împreună cu alţi 8 parteneri din 7 ţări se va asigura implementarea proiectului în termenul stabilit”, au precizat, luni, reprezentanții ACN.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.