Proiectul Cristinei Dumitrache (PSD) privind persoanele cu alergii a fost… ADOPTAT!

Astăzi, în ultima ședință de plen a Camerei Deputaților, proiectul legislativ privind protecția persoanelor cu alergii inițiat de deputatul social-democrat constănțean Cristina Dumitrache a primit vot final și va merge la promulgare. Dumitrache a punctat importanța acestui proiect care creează cadrul legislativ și va veni în sprijinul a mii de persoane care suferă de boli alergice.

„Proiectul de lege privind protecția persoanelor cu boli și afecțiuni alergice în România a primit astăzi votul final și va merge la promulgare. Acest proiect este extrem de important iar impactul pe care il va avea pur si simplu nu poate fi cuprins în cuvinte. În mod real cifrele pe care le avem in acest moment in România nu sunt corecte și concludente încât să oglindească dimensiunea reală a acestei probleme. Alergia este o problemă din ce in ce mai vizibilă și prezentă in viețile noastre. Pacienții cu afecțiuni alergice au nevoie de tratament egal și nediscriminatoriu. Dar înainte de orice au nevoie de diagnostic. Organizația Europeană de Alergie și Imunologie atrage atenția asupra faptului ca in 2025, 1 din 2 europeni va fi alergic. România este în trend crescător la acest capitol și trebuie să se alinieze Uniunii Europene și la nivel legislativ iar astazi, împreună cu dvs am făcut acest pas. Prin acest proiect se creează cadrul legislativ pentru ca această afecțiune să fie tratată cu maximă responsabilitate si seriozitate prin colaborarea tuturor părților implicate( pacienți, medici, cadre didactice, mass-media). (…) Țin să mulțumesc tuturor colegilor parlamentari pentru sprijinul acordat în parcursul acestui proiect, dar în mod special doamnei Elena Camelia Berghea, președinte și vicepreședinte al  Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică care a conturat acest proiect prin expertiza pe care o are în acest domeniu. Iar la final doresc să îi mulțumesc lui Adan, un baiețel puternic care a avut de înfruntat multe provocari pentru că i-a dat forță mamei sale, a transformat-o într-o luptătoare neobosită și neînfricată pentru drepturile persoanelor cu alergii. Pentru cei care suferă de boli alergice, pentru Ani și pentru multi părinți care au copii cu alergii, astăzi nu e o simplă victorie. Astăzi recunoaștem că ei există, că drepturile le sunt respectate și protecția garantată”, a transmis Cristina Dumitrache.

Potrivit deputatului constănțean, printre cele mai importante facilități și îmbunătațiri pe care le aduce legea se numără:

1.Înființarea Registrului național pentru evidența persoanelor cu alergii

2.Instituirea obligativității în rândul școlilor, spitalelor,unităților de cazare să asigure hrana specială necesar persoanelor care suferă de alergii în mod egal și fără discriminare.

3.Analize periodice sau anuale decontate prin CNAS

4.Facilitarea și efectuarea diagnosticării precoce.

5.Pregătirea personalului medical de specialitate

6.Creșterea calității vieții persoanelor cu afecțiuni alergice prin promovarea integrării in școală și în muncă, garantarea egalizării șanselor și combaterea discriminării.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *