Proiectul amnistiei și grațierii, ÎNGROPAT definitiv! Huțucă: „Este o victorie a electoratului, care s-a săturat de bâjbâieli și decizii guvernamentale toxice. PSD are o piatră de gât, care îi duce la fund”

Plenul Camerei Deputaților a respins, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul legislativ privind amnistia și grațierea. Acest proiect face parte dintr-un pachet guvernamental cunoscut ca legile Justiției, alături de recursul compensatoriu sau celebrele modificări ale Codurilor penale și de procedură penală.

CITEȘTE ȘI:

La votul de miercuri din Camera Deputaților, proiectul a fost respins cu 177 de voturi pentru, un singur vot împotrivă și doar două abțineri. Astfel, opoziția jubilează, obținând o importantă victorie, fie politică, dar mai ales de imagine. În opinia președintelui PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, votul de miercuri reprezintă un pas în spate făcut de PSD, după o lungă perioadă de decizii nocive, toxice.

„Eu cred că este o victorie a electoratului. PNL a tot reacționat vis-à-vis de acest proiect și nu am fost doar reactivi ci și constructivi, în sensul că am depus proiecte pentru schimbarea acestui sistem juridic, prezentând viciile, riscurile și mai ales efectul pe care îl are măsura Guvernului asupra cetățenilor de bună credință. Eu spun că este o victorie a electoratului, pentru că un semnal decisiv a fost dat la alegerile europarlamentare și electoratul a arătat foarte clar că s-au săturat de bâjbâieli, s-au săturat de decizii guvernamentale nocive, toxice și sunt extrem de hotărâți, doresc ca lucrurile să se întâmple altfel în România. Acest semnal a fost înțeles de toate forțele politice. PSD, astăzi, se află în picaj, în cel mai evident mod și se află în picaj din mai multe motive: datorită fraudei de încredere pe care au făcut-o la alegerile parlamentare din 2016, datorită eșecului programului de guvernare, dar mai ales datorită unei serii de măsuri care nu au fost trecute în programul de guvernare și vizau manipularea Justiției în mod personal. Pe de altă parte, această bâjbâială pe teme economice, macroeconomice, destul de importante, precum OUG 114, nu au făcut altceva decât să bage România într-o situație de criză, o criză energetică, o criză bugetară, o criză în ceea ce privește solvența statului și toate aceste măsuri nocive nu au făcut altceva decât să le atârne o bilă foarte grea la gât și care îi trage la fund. Cetățenii au început să înțeleagă în mod foarte clar că nu promisiunile electorale sunt importante, ci faptele, fapte concrete, cu consecințe, care să se regăsească în viața lor de zi cu zi. Moțiunea de cenzură sunt convins că o să treacă, mai mult ca niciodată avem nevoie să ne întoarcem la electorat, avem nevoie de alegeri!”, a spus deputatul Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Proiectul de lege viza, printre altele, interdicţia preşedintelui României de a acorda graţiere pentru infracţiuni de corupţie: „Preşedintele României îndeplineşte următoarele atribuţii: acordă graţierea individuală; nu poate acorda graţiere pentru infracţiuni de corupţie”, potrivit modificării aduse articolului 94, litera d). Pe 29 mai 2018, inițiativa a fost adoptată tacit în Senat, însă PSD și ALDE au stabilit, într-o ședință de coaliție avută săptămâna trecută, respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea în Parlament. Ulterior, comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, în unanimitate, un raport de respingere a proiectului.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *