Proiectul alegerii primarilor în două tururi intră ÎN FORȚĂ în Parlament! Tomac: „Este ultimul tren! Am convenit cu Orban să voteze toate partidele!”

Partidele care susţin Guvernul Orban, cu excepţia UDMR, pregătesc o mişcare de forţă în Camera Deputaţilor, în ultima săptămână înainte de Crăciun: săptămâna viitoare va ajunge în plenul Camerei, pentru vot final, proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi!

CITEȘTE ȘI:

Este vorba de proiectul PMP, un fel de ultimul mohican, întrucât cele similare ale USR și PNL au fost respinse până în prezent.

Potrivit președintelui PMP, Eugen Tomac, votul de săptămâna viitoare este ultimul tren:

„Da, va veni în Parlament. Este ultimul tren! Așa am convenit cu PNL și este momentul ca partidele care susțin alegerea în două tururi să demonstreze acest lucru. Este vorba de proiectul PMP, care a trecut „tacit” de Senat. Toate celelalte au căzut, a rămas al nostru. Este un lucru pe care l-am convenit cu președintele PNL, domnul Ludovic Orban, ca PNL să voteze „pentru” acest proiect. Sigur, mai sunt minoritățile care pot înclina decisiv balanța. Avem o șansă uriașă acum, doar acum!”, a spus președintele PMP, Eugen Tomac, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Într-adevăr, este ultima șansă a fostei opoziții să adopte un astfel de proiect, întrucât legislația electorală nu poate fi modificată cu șase luni înainte de alegeri.

PSD şi UDMR, partidele care se opun revenirii la alegerea primarilor în două tururi, au în Camera Deputaţilor 152 de parlamentari, în condiţiile în care majoritatea este de 165. Însă nici PNL, USR, PRO România, ALDE, PMP şi neafiliaţii nu reuşesc să strângă decât 160 de deputaţi. Astfel, balanţa ar fi înclinată de cei 17 deputaţi din grupul minorităţilor naţionale. Șansele de adoptare sunt foarte mari, întrucât parlamentarii minorităților susțin guvernul Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.