Proiecție a filmului „Doamna mărilor”, dedicat Fregatei „Mărăşeşti”, la Centrul Multifuncțional „Jean Constantin”

Șapte ani a durat construcția sa, iar lansarea la apă a avut loc în prezența fostului dictator Nicolae Ceaușescu, în anul 1985. După numai cinci ani, denumirea acesteia a fost schimbată din „Timișoara” în „Mărășești”, în amintirea distrugătorului Mărăşeşti din componența Escadrilei de Distrugătoare a Marinei Regale Române. 

Potrivit Forțelor Navale, cea mai mare navă de război, construită în România, fregata „Mărășești”, căci despre ea este vorba, a scris pagini de istorie pentru Marina Militară Română, atât în perioada regimului comunist, cât și după anul 1989.

Studioul Multimedia din cadrul Redacției „Observatorul militar” a realizat filmul intitulat ”Doamna mărilor”, dedicat Fregatei „Mărăşeşti”, nava cu numărul de bordaj 111, despre care maiorul Constantin Mireanu, realizatorul documentarului spunea că „(…) Din respect pentru marinari, pentru inginerii proiectanți și constructori, pentru muncitorii din șantier și pentru istorie, am încercat să intervin cât mai puțin în film, lăsându-i să ne petreacă prin istoria navei chiar pe aceia care au trăit vremuri ce acum par incredibile”. 

Proiecția va avea loc joi, 14 martie 2019, ora 16.00, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța, B-dul Ferdinand nr. 56. Accesul în sala de spectacol este gratuit și se va face în intervalul orar 15.15-15.50.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *