Proiectele lui Chițac privind majorarea preţului pentru gigacalorie AU FOST RETRASE de pe ordinea de zi. Tincu (PSD), către viceprimarul Rusu: „Du-te DRACULUI!”

Consilierii locali municipali constănţeni au fost convocaţi în şedinţă extraodrinară, pe ordinea de zi figurând şi proiecte privind majorarea preţului la gigacalorie pentru consumatorii casnici. Proiectele care se refereau la gigacalorie, şi care au stârnit nemulţumirea cetăţenilor în mediul online, au fost explicate printr-un mesaj pe Facebook de către primarul Constanţei, Vergil Chiţac. Iarăşi, oamenii şi-au exprimat nemulţumirea, aşa încât azi, 17 septembrie, proiectele au fost retrase. În cadrul dezbaterilor, în timp ce viceprimarul liberal Ionuț Rusu spunea că „suntem aici din cauza PSD”, consilierul social-democrat Cristian Tincu i-a transmis Du-te dracului!

După ședință, Primăria Constanța a transmis faptul că „este pentru prima dată după 30 de ani când la Constanța se fac investiții pentru schimbarea rețelei de transport a energiei termice” și că „în scurt timp va fi demarată și achiziția pentru Etapa III, care presupune reabilitarea altor 15 km de rețea”.

Este pentru prima dată după 30 de ani când la Constanța se fac investiții pentru schimbarea rețelei de transport a energiei termice. Primăria Constanța a făcut toate demersurile pentru a contracta fonduri europene prin POIM Axa 7.1, în valoare de 50 de milioane de euro. Investițiile se vor derula în 3 etape și presupun schimbarea a 50 km rețea. În momentul de față se află în derulare achiziția pentru „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța” Etapa II prin care s-a propus reabilitarea a aproximativ 13 km traseu aparținând Magistralei II, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale. Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 20 de milioane de euro. În momentul de față se află în derulare achiziția pentru „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța” Etapa II prin care s-a propus reabilitarea a aproximativ 13 km traseu aparținând Magistralei II, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale. Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 20 de milioane de euro. În momentul de față se află în derulare achiziția pentru „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța” Etapa II prin care s-a propus reabilitarea a aproximativ 13 km traseu aparținând Magistralei II, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale. Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 20 de milioane de euro. Conductele vechi, cu un grad de uzură extrem de ridicat își pun amprenta asupra serviciilor care sunt oferite constănțenilor. Vechimea conductelor este de aproximativ 38-42 ani, în timp ce durata de viață este de maximum 25 ani. Detalii cu privire la achiziția etapei II de reabilitare a rețelei termice primare/transport a energiei termice pot fi găsite AICI!

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Proiectele lui Chițac privind majorarea preţului pentru gigacalorie AU FOST RETRASE de pe ordinea de zi. Tincu (PSD), către viceprimarul Rusu: „Du-te DRACULUI!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *