Spread the love

Proiectul de Lege pentru completarea Legii nr.215/2016 privind ceremoniile oficiale este inițiat de liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților, Florin Roman și este menit să introducă un ansamblu de norme aplicabile ceremoniilor oficiale. Practic, Florin Roman solicită introducerea europarlamentarilor români alături de oficialii care au precădere în participarea la ceremoniile oficiale.

Având în vedere că cei 32 de deputați europeni din România sunt demnitari aleși de către poporul român, astfel cum sunt aleși și membrii Parlamentului României și reprezintă România la nivel european, considerăm că este necesar ca Anexa din Legea 215/2016 să aibă în cuprinsul ei și deputații României în cadrul Parlamentului European”, se arată în expunerea de motive a lui Roman, disponibilă integral AICI!

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat pe 27 aprilie și în prezent este la Camera Deputaților, unde amendamentele pot fi depuse până pe 7 mai, iar raportul comisiei pentru administrație publică trebuie emis până pe 14 mai.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *