Proiect PNL: Cei condamnați până la 7 ani, să execute pedeapsa ACASĂ! Stelian Ion: „Lucrurile NU vor rămâne așa!”

Un proiect controversat al PNL a fost depus la Senat. Este inițiat de senatorul Alina Gorghiu și, printre altele, prevede faptul că foarte mulți infractori care au primit pedepse de până la 7 ani de închisoare vor executa pedeapsa la domiciliu. Proiectul a fost adoptat marți seară de Senat și va ajunge la Camera Deputaților, forul decizional.

Inițiativa PNL este întâmpinată cu o categorică opoziție din partea USR, care promite răfuieli serioase la Cameră. Deputatul constănțean Stelian Ion se întreabă „de ce o luam acum de la capăt cu povestea asta?” și îi plasează pe liberali, în acest context, în aceeași tabără cu… PSD și UDMR.

„Lupta noastră de 3 ani de zile împotriva infractorilor pare a se duce acum pe apa sâmbetei! Profitând de criza legată de coronavirus, unii parlamentari își permit să introducă pe sub ușa parlamentului tot felul de proiecte, care mai de care mai dubioase. Acum a venit rândul colegei noastre, d-na senator PNL Alina Gorghiu, să propună modificarea Codului penal astfel încât infractorii să-și poată ispăși pedepsele acasă. Potrivit proiectului, foarte mulți infractori care au primit pedepse de până la 7 ani de închisoare vor executa pedeapsa la domiciliu. Foarte mulți senatori au votat proiectul mergând pe încredere. E clar că, mai ales în astfel de vremuri, trebuie să fim cu atât mai vigilenți. Au mai fost astfel de încercări în trecut. Au încercat pesediștii, udemeristii, dar în final ele au fost respinse sau au picat la Curtea Constituțională. De ce o luam acum de la capăt cu povestea asta? În plina criză pe sănătate, când oamenii sunt îngrijorați pentru viața lor, nu aveam altceva mai bun de făcut decat să le dăm drumul acasă infractorilor și să reluăm nebunia cu justiția? De ce așa, când oamenii sunt atenți la altele, de ce așa, fără nici o dezbatere reală, fără punctul de vedere al Guvernului, fără opinia specialiștilor, a criminologilor, a societății civile? Din fericire, camera decizională este Camera Deputaților și lucrurile nu vor rămâne așa!”, a transmis Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

Stelian Ion (USR), alături de presa constănțeană: „NU EXISTĂ vreo justificare pentru LIMITAREA accesului populației la informațiile legate de coronavirus!”

Stelian Ion (USR) cere modificarea legislației: „Aglomerarea de la sediile DSP crește RISCUL DE TRANSMITERE a virusului!”

Proiect de LEGE: Stelian Ion (USR) cere PEDEPSE MAI MARI pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități

Stelian Ion (USR), iritat pe Guvern: „Ce-i bazaconia aia cu permiterea joggingului? Vor să fie populari pe termen scurt, dar tot în BLOCAJ TOTAL vor ajunge”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *