Proiect PMP: ANULAREA subvenționării partidelor politice, aproape de votul final

Propunerea legislativă pentru abrogarea unor dispoziţii legale în domeniul subvenţionării partidelor politice din legea nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, inițiat de parlamentarii PMP, este în plină procedură parlamentară și aproape de votul final.

PMP-iștii susțin anularea subvenționării partidelor politice parlamentare, arătând că „între 2008 – 2019 subvențiile partidelor politice au crescut de 31 de ori, în schimb în aceeași perioadă sumele plătite pentru plata alocației pentru copii a crescut de numai 2 ori!”

În anul 2020, bugetul alocat subvenționării partidelor politice este de 181,4 milioane lei!

„Numai în anul 2020, acești bani ar putea contribui la dublarea alocației de stat pentru copii. În consecință, inițiativa de față abrogă prevederile prin care statul subvenționează partidele politice urmând ca sumele economisite să fie utilizate în scop social”, se mai arată în expunerea de motive a inițiatorilor, disponibilă integral AICI!

Propunerea legislativă are un traseu greoi în Parlament și cu șanse… reduse de adoptare. Pe 6 mai a fost respinsă de Senat, iar la Camera Deputaților, forul decizional în acest caz, amendamentele pot fi depuse până pe 20 mai, raportul comisiei juridice având termen pe 27 mai.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *