Spread the love

Asociația YOUTH VISION anunță, marți, că implementează în perioada următoare proiectul Job Hunters. Este vorba despre un schimb de experiență între tineri, care se va derula în perioada 20 – 28 martie, în Constanța. Grupul acestui proiect cuprinde 35 de tineri din șapte țări UE, care timp de nouă zile vor participa la diverse activitati cu tematică antreprenoriat social.

„În anul 2016, în UE s-au înregistrat 6,6 milioane tineri NEETs (16-24 ani), ceea ce reprezintă 12% din tinerii de aceeași vârstă. În Italia, România, Macedonia și Spania s-a înregistrat o creștere în 2017. Potrivit Eurostat, România se situează pe locul 2 din Europa, 16,7% sunt tineri NEETs. În ultimii ani ponderea a crescut cu 5%. Conform AJOFM Constanța, la finele anului 2017 s-a înregistrat o rată de șomaj de 3,87% mai mult de 1/2 în rândul tinerilor și din aceștia 60% tineri inactivi. Toate aceste date au fost identificate în cadrul proiectului „Youth Workers 4 Social Change” (2017) de 24 de lucrători de tineret, care timp de 6 zile au dezvoltat propuneri de activități și proiecte pentru tineri cu oportunități reduse – în vederea integrării acestora pe piață muncii”, a precizat Daniela Enescu, președinte Youth Vision.

Printre obiectivele proiectului se numără formarea celor 35 de tineri, pentru a le fi ușor să obțină un loc de muncă adecvat și pentru a-și putea înființa afaceri, precum și informarea a cel puțin 500 de tineri din cele șapte state comunitare asupra oportunităților de dezvoltare socioprofesională oferite de programe precum Erasmus+. Acest proiect este finanțat din fonduri acordate de către Comisia Europeană prin programul „Erasmus +”, Acțiunea Cheie 1. Mai multe detalii despre proiect, disponibile AICI!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *