Spread the love

Proiectul de Lege privind instituirea unor măsuri pentru stimularea activitătii și a reducerii efectelor crizei sanitare în sectorul de turism, a fost depus luni în Parlament. Inițiativa aparține parlamentarilor PSD și arată că, în absența unor măsuri urgente și concrete, peste 150.000 de persoane care lucrează în acest domeniu riscă să-și piardă locurile de muncă.

Deputatul constănțean social-democrat, George Vișan, s-a implicat în conceperea și susținerea proiectului și a prezentat o sinteză a acestuia:

  • cazarea, masa și transportul vor fi scutite de plată TVA pană la finalul anului 2020, pentru a reduce si costurile suportate de populație.
  • implementarea unui sistem de vouchere pentru agențiile de turism, pentru ca serviciile deja încasate să poată fi reprogramate.
  • pentru anii 2020 și 2021 statul va susține în întregime contravaloarea tichetelor de vacantă acordate de orice angajator în cuantum de 1450 de lei.
  • eșalonarea plătii impozitului pe venitul din salarii pe trei luni după încetarea stării de alertă, pentru agenții economici din industria HoReCa.
  • pentru un număr de 31 stațiuni balneare se vor acorda ajutoare nerambursabile prin programul national ce vizează modernizarea acestora.

Potrivit proiectului, aceste facilități se acordă cu condiția menținerii locurilor de muncă și a stabilității tarifelor în turism.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *