Spread the love

Deputatul constănțean al USR, Stelian Ion, a anunțat miercuri faptul că „trebuie descurajate atitudinile inconștiente sau teribiliste” pe perioada stării de urgență. În acest sens, a inițiat un proiect de lege pentru majorarea limitelor pedepselor.

„Trebuie descurajate atitudinile inconștiente sau teribiliste ale celor care încalcă deliberat interdicțiile legale și ne expun pe toți unor riscuri majore. În prezent, pentru încălcarea obligațiilor impuse de starea de urgență, amenda stabilită de O.U.G. nr. 1/1999 este de la 100 la 5.000 lei, pentru persoane fizice, şi de la 1.000 la 70.000 lei, pentru persoane juridice. În aceste condiții, trebuie majorată în special limita minimă a pedepsei. Am redactat un proiect de lege privind majorarea limitelor pedepselor pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorități în perioada instituirii stării de urgență. Putem realiza această modificare și în Parlament, dar procedurile parlamentare sunt mai îndelungate. Situația excepțională în care ne aflăm ar justifică pe deplin ca Guvernul să preia această propunere și să adopte o ordonanță de urgență privind majorarea sancțiunilor. Astfel, s-ar câștiga timp prețios”, a transmis deputatul Stelian Ion.

Printre altele, parlamentarul constănțean propune și creșterea cuantumului amenzilor de la 1.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele fizice și de la 5.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Stelian Ion (USR), iritat pe Guvern: „Ce-i bazaconia aia cu permiterea joggingului? Vor să fie populari pe termen scurt, dar tot în BLOCAJ TOTAL vor ajunge”

Stelian Ion, solicitare la ministrul Vela: „Să fie puse la dispoziție LOCURI DE CAZARE pentru medicii de la Constanța”

Stelian Ion, ieșit din izolare: „DSP nu mai face față! Hârțogăreala ne omoară, la propriu! Doar dosar cu șină nu mi-au cerut…”

USR Constanța îl trage de mânecă pe ministrul Vela: „Un hotel din Mamaia este al… MAI!”

USR propune schimbarea voucherelor de vacanță în vouchere de sănătate. Stelian Ion: „Operatorii din turism ar trebui să ajute în perioada asta, în care toți depunem eforturi”

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *